Παρέμβαση ΕΕ για τις παράνομες γεωτρήσεις ζητά η Α. Παπαδοπούλου

17:47 2/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Eνωσης για ανατροπή των παράνομων ερευνών, αλλά και γεωτρήσεων στα κατεχόμενα για εντοπισμό υδρογονανθράκων, ζητά η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ευρωβουλευτού, τόσο για την έναρξη γεωτρήσεων στην περιοχή Σύγκραση της κατεχόμενης Αμμοχώστου, όσο και για την έκδοση αδειών για διερευνητικές γεωτρήσεις σε περιοχές από τη Ρόδο μέχρι την Κύπρο, η κ. Παπαδοπούλου ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να

τοποθετηθεί δημόσια και ξεκάθαρα αν πρόκειται για νόμιμες ή παράνομες ενέργειες.

Παράλληλα, ζητά τη λήψη μέτρων για πάγωμα των παράνομων ενεργειών και επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Η Ευρωβουλευτής καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τερματισμό της τουρκικής προκλητικότητας που σε αυτή την περίοδο επιδιώκει να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα και προβλήματα στην Προεδρία της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την Ευρωβουλευτή, οι εταίροι της Κύπρου στην ΕΕ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Τουρκία με τη συμπεριφορά της δεν προσβάλλει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και γενικότερα την Ευρώπη, γι’ αυτό και θα πρέπει να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα