Πρόθεση ΔΗΣΥ η αλλοίωση θητειών στους Ημικρατικούς, λέει ο Α. Δαμιανού

17:37 2/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) κυβέρνησε για δέκα χρόνια και ”εκείνη τη δεκαετία σε καμία περίπτωση δεν πέρασε από το μυαλό τους να αφαιρέσουν την εξουσία από την εκάστοτε Κυβέρνηση να διορίζει για το σύνολο της θητείας που προβλέπει ο νόμος, Συμβούλια Ημικρατικών Οργανισμών”, είπε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Δαμιανού.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή αναφορικά με πρόταση νόμου του Βουλευτή του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και άλλων Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής

Ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού, η οποία ”αφορά την πρόθεση τους να αλλοιώσουν τις θητείες ημικρατικών οργανισμών, των οποίων η θητεία λήγει μέσα στους επόμενους μήνες, ούτως ώστε αυτή η θητεία να λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο”, ο κ. Δαμιανού είπε ότι επί δεκαετίας ο ΔΗΣΥ, μία από τις πρώτες πολιτικές πράξεις στις οποίες προέβη, «υπήρχαν και άλλες χειρότερες, ήταν η καθαίρεση Διοικητικών Συμβουλίων Ημικρατικών Οργανισμών και ο διορισμός Ημικρατικών Συμβουλίων της αρεσκείας του ΔΗΣΥ”.

”Σήμερα αυτή η πρόθεση μετουσιώνεται κ σε πρόταση νόμου. Δεν θα τοποθετηθώ επί της ουσίας. Είναι ένα ζήτημα που θα εξετάσουμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά ως προς τη χρονική στιγμή που επιλέγηκε αυτή η ενέργεια. Προφανώς ο ΔΗΣΥ κινείται με μία βεβαιότητα ότι θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση την 1η Μαρτίου του 2013. Εμείς, επειδή, κρινόμαστε από το λαό, δεν έχουμε αυτή την βεβαιότητα και επειδή υποκλινόμαστε στο λαό, μέσα από πολιτικές θέσεις θα καταθέσουμε ως ΑΚΕΛ και τη δική μας πρόταση ενόψει προεδρικών εκλογών”, πρόσθεσε.

Αυτή η Βουλή, συνέχισε ο κ. Δαμιανού, για μια σειρά από ζητήματα που άπτονται νομοθεσιών που έχουν σχέση με εκλογές, αποφεύγει να προβεί σε θεσμικές αλλαγές μερικούς μήνες πριν από προεδρικές εκλογές και είναι απορίας άξιο γιατί επιλέγηκε αυτή η στιγμή για να γίνει αυτή η αλλοίωση των θητειών Ημικρατικών Οργανισμών.

”Ο ΔΗΣΥ κυβέρνησε για δέκα χρόνια, εκείνη τη δεκαετία σε καμία περίπτωση δεν πέρασε από το μυαλό τους να αφαιρέσουν την εξουσία από την εκάστοτε Κυβέρνηση να διορίζει για το σύνολο της θητείας που προβλέπει ο νόμος συμβούλια ημικρατικών οργανισμών. Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι το ερχόμενο καλοκαίρι – και λέχτηκε στην Επιτροπή από τους εισηγητές- λήγουν οι θητείες ενός αριθμού Συμβουλίων Ημικρατικών Οργανισμών. Και θέλουν να αφαιρέσουν από αυτή την Κυβέρνηση τη δυνατότητα να διορίσει Συμβούλια για το σύνολο της θητείας που σήμερα προβλέπει η νομοθεσία”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα