Παρέμβαση Επιτρόπου Περιβάλλοντος για Πέρα Χωριό Νήσου

15:05 15/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Άμεσα πρέπει να καταρτιστεί σχέδιο στήριξης για μετακίνηση σε βιομηχανικές περιοχές εργοστασίων που δραστηριοποιούνται εντός οικιστικών περιοχών, δήλωσε σήμερα η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου της, με παρέμβαση της κ. Παναγιώτου έχει διευθετηθεί νέα συνάντηση του Κοινοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Αγώνα Πέρα Χωρίου Νήσου με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 16.00 στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε μία εκ νέου προσπάθεια

για εξεύρεση λύσης μέσω διαβούλευσης ώστε κάτω από όρους και χρονοδιαγράμματα να καταστεί δυνατή η μετακίνηση και του 2ου εργοστασίου.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος, αναφέρεται, παρευρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση των κατοίκων Πέρα Χωρίου Νήσου οι οποίοι ζητούν τη μετακίνηση δύο εργοστασίων από την οικιστική περιοχή της κοινότητας.

Προστίθεται ότι σε επί τόπου δήλωση της «τόνισε ότι πρέπει να καταρτιστεί άμεσα σχέδιο στήριξης για μετακίνηση σε βιομηχανικές περιοχές εργοστασίων ή άλλων αναπτύξεων που σήμερα δραστηριοποιούνται εντός οικιστικών περιοχών και οι οποίες πιθανόν να προκαλούν επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον ή να προκαλούν οχληρία».

Ανέφερε ακόμη ότι κανένα εργοστάσιο ή άλλη ανάπτυξη δεν πρέπει να αφήνεται σε λειτουργία αν δεν τηρεί αυστηρά τους νόμους και τις διαδικασίες που αφορούν την ασφάλεια και υγεία στους χώρους εργασίας αλλά και των περιοίκων, τις εκπομπές ρύπων και τη διαχείριση των αποβλήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα