Παρέμβαση Ομήρου ζητά η Επ. Εμπορίου για την αντιπαράθεση με Υπ. Εμπορίου

15:16 18/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με την Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου, με αφορμή την άρνηση της τελευταίας να συμμετέχει σε συνεδριάσεις της Επιτροπής για θέματα φυσικού αερίου εκτός αν οι Βουλευτές της απολογηθούν γραπτώς, έδωσαν σήμερα μέλη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εμπορίου και Νομικών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Λευτέρης Χριστοφόρου δήλωσε ότι θα ζητήσει την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής για το θέμα, ενώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής

Νομικών Ιωνάς Νικολάου, απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι η Βουλή έχει το δικαίωμα μέσω της Εισαγγελίας να ζητήσει την κλήτευση της Υπουργού.

Πιο έντονος στις δηλώσεις του ο Βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας, ζήτησε την αποπομπή της Υπουργού από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι η Επιτροπή θα εξαντλήσει όλα τα μέσα ώστε να μπορέσει να επέλθει αποτελεσματικός και παραγωγικός χειρισμός για το καλό του τόπου και το δημόσιο συμφέρον.

«Θα απευθυνθώ στον Πρόεδρο της Βουλής για να διαχειριστεί μαζί με την Επιτροπή το όλο πρόβλημα που δημιουργείται με την επιλογή των κυβερνώντων να δημιουργήσουν το θεσμό της άδειας καρέκλας στη Βουλή, όπως φυσικά δημιούργησαν την άδεια καρέκλα σε πολλούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας», είπε ο κ. Χριστοφόρου.

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να ασχολείται με σοβαρότητα με τα μεγάλα θέματα ενέργειας, αναφέροντας ότι «οι Κυβερνώντες περιφρόνησαν όχι μόνο τη Βουλή, αλλά και το θεσμό της ΡΑΕΚ και την ΔΕΦΑ και ξήλωσαν όλους τους ανεξάρτητους φορείς και επιτροπές και είναι έκδηλη η ανησυχία όλων».

Αυτό που προσπαθεί να κάνει η Επιτροπή είναι να «αναστηλώσει ό,τι ξηλώνει και ισοπεδώνει το Υπουργείο Εμπορίου με την πολιτική και την απαξίωσή του στους θεσμούς», κατέληξε.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος και προνοεί ότι υπάρχει δυνατότητα κλήτευσης Υπουργού σε περίπτωση που αρνείται να παρευρεθεί σε συνεδριάσεις της Βουλής ή παραλείπει να παρουσιάσει έγγραφα ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

«Υπάρχει δυνατότητα , δυνάμει νόμου, αφού σταλεί σχετική επιστολή που να προσδιορίζει και τις διατάξεις του νόμου αλλά και ειδικότερα το ζήτημα το οποίο παραλείπει, να τον υποχρεώσεις είτε να παρουσιαστεί στη Βουλή είτε να παρουσιάσει και καταθέσει τα στοιχεία ή έγγραφα που ζητούνται», εξήγησε.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι η Βουλή αξιοποίησε στο παρελθόν αυτή τη δυνατότητα και αναφέρθηκε σε Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος είχε παραλείψει να παρουσιάσει συγκεκριμένα έγγραφα που του είχαν σταλεί.

Εξέφρασε τη λύπη του γιατί αυτές οι συμπεριφορές πλήττουν ουσιαστικά, όπως είπε, το θεσμό του Κοινοβουλίου και απηύθυνε έκκληση να εγκαταλειφθούν αυτού του είδους οι νοοτροπίες και να υπάρξει συνεργασία για τα συμφέροντα του τόπου, λέγοντας ότι οποιεσδήποτε διαφορές προκύπτουν δεν δικαιολογούν συμπεριφορές αυτής της φύσεως.

Ο βουλευτής Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας, σε αναφορά του οποίου οφείλεται η αντίδραση της Υπουργού Εμπορίου, δήλωσε πως το ζητούμενο δεν είναι η κ. Αντωνιάδου να παρουσια

Keywords
Τυχαία Θέματα