ΠΑΣΥΠΙ: Έντονες ανησυχίες για τις εξελίξεις που διαγράφονται στις ΚΑ

22:41 25/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) εκφράζει έντονες ανησυχίες για τις εξελίξεις που διαγράφονται στις Κυπριακές Αερογραμμές, ενώ διατυπώνει τη δυσαρέσκεια της για τη συνεχιζόμενη παντελή έλλειψη ενημέρωσης από τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση της εταιρείας.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ”για συγκεκριμένες προτάσεις της Διεύθυνσης – Διοίκησης για διάσωση της εταιρείας”, η ΠΑΣΥΠΙ αναφέρει πως δεν έτυχε καμίας απολύτως ενημέρωσης.

”Οι ανησυχίες μας”, σημειώνει, ”γίνονται ακόμα μεγαλύτερες, αν αναλογιστούμε ότι

και όταν η Διοίκηση – Διεύθυνση προέβαινε σε ενημέρωση της ΠΑΣΥΠΙ, γενικολογούσε και προωθούσε ρυθμίσεις που δεν μπορούν να δώσουν πραγματική λύση στα πολλά και οξυμένα προβλήματα των ΚΑ”.

Ταυτόχρονα, η ΠΑΣΥΠΙ χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες του Υπουργού Οικονομικών, ωστόσο είναι πολύ επιφυλακτική και διακατέχεται από μεγάλο σκεπτικισμό για τα όσα ισχυρίζεται και προωθεί η Διοίκηση – Διεύθυνση στις κατ’ ιδίαν επαφές με τον Υπουργό Οικονομικών και τις Συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Η ΠΑΣΥΠΙ επαναλαμβάνει τη θέση της ότι ”η μόνη λύση για οριστική εξυγίανση και ανάκαμψη της εταιρείας αποτελεί η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, λύση που πρέπει απαραίτητα να προηγηθεί των όποιων άλλων προωθούμενων από την εταιρεία μεθοδεύσεων, που για εμάς αποτελούν μπαλώματα”.

”Ενδεικτικό της ανακολουθίας και ασυνέπειας λόγων και έργων της Διοίκησης – Διεύθυνσης είναι χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας στο ΧΑΚ ότι δεν έχει δεχθεί καμία πρόταση στρατηγικού επενδυτή, ενώ με δημόσιες δηλώσεις ο Εκτελεστικός Πρόεδρος των ΚΑ είπε ότι η εταιρεία συζητά σήμερα με τρεις ενδιαφερόμενους επενδυτές που είναι η εταιρεία Triple Five και δύο ευρωπαϊκές εταιρείες”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Καταλήγοντας η ΠΑΣΥΠΙ αναφέρει πως ”ήδη, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προκηρύξει δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, με βάση τα διεθνή πρότυπα για επίδειξη ενδιαφέροντος από επενδυτές”.

Keywords
Τυχαία Θέματα