ΠΑΣΥΠΙ κατά της Διεύθυνσης των ΚΑ για υπονόμευση της αναδιάρθρωσης της εταιρείας

18:32 1/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για ενέργειες που υποσκάπτουν τη συλλογική προσπάθεια για πραγματική εξυγίανση και αναδιάρθρωση των Κυπριακών Αερογραμμών(ΚΑ) καταγγέλλει τη Διεύθυνση της εταιρείας η ΠΑΣΥΠΙ.

Με σημερινή ανακοίνωση της, η ΠΑΣΥΠΙ αναφέρει ότι «αυθαίρετα, παράτυπα και χωρίς καμία εξουσιοδότηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, που τελεί υπό παραίτηση, η Διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών μετακάλεσε στην Κύπρο

τη Lufthanca Consulting, με σκοπό την εκπόνηση νέου επιχειρησιακού σχεδίου».

«Η ενέργεια αυτή της Διεύθυνσης της εταιρείας προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά, ενώ βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρόσφατες αποφάσεις της Βουλής, με τις οποίες εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Κυπριακών Αερογραμμών», προσθέτει.

«Κατά τη γνώμη της ΠΑΣΥΠΙ», συνεχίζει η ανακοίνωση, «αυτή η νέα προκλητική ενέργεια της Διεύθυνσης των Κυπριακών Αερογραμμών δείχνει τη νοοτροπία και τις μεθοδεύσεις που επιστρατεύουν κάποιοι στα ψηλά δώματα της εταιρείας για να κάνουν το δικό τους και να παρακάμψουν τις δρομολογημένες διαδικασίες».

Ενώ, όπως αναφέρει, «υπάρχουν οι ξεκάθαρες αποφάσεις της Βουλής που προβλέπουν πρώτα τη συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο σε συνεργασία με τη Βουλή και τις συντεχνίες θα προχωρήσουν σε επιλογή ξένων εμπειρογνωμόνων για ετοιμασία του στρατηγικού σχεδίου, η Διευθυντική ομάδα ετσιθελικά, παράτυπα και εκτός κάθε νομιμοποιημένης διαδικασίας προχώρησε και “διόρισε” εμπειρογνώμονες της δικής της επιλογής».

Για την ΠΑΣΥΠΙ, προσθέτει, «είναι προφανές ότι αυτές οι ενέργειες υποσκάπτουν τους θεσμούς, τις αποφάσεις της Πολιτείας, τις συμφωνημένες διαδικασίες και τέλος τη συλλογική προσπάθεια για πραγματική εξυγίανση και αναδιάρθρωση των Κυπριακών Αερογραμμών».

Η ΠΑΣΥΠΙ, καλεί τόσο την κυβέρνηση όσο και τη Βουλή να παρέμβουν άμεσα και να τερματίσουν «αυτή την αυθαιρεσία, η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην υπονόμευση της πραγματικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα