Συσκέψεις για κτηνοτροφικές μονάδες στο Μενοίκου και για υδροδότηση της Κοκκινοτριμιθιάς

18:02 1/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης προήδρευσε σήμερα συσκέψεων για το θέμα των κτηνοτροφικών μονάδων στην περιοχή Μενοίκου και για το θέμα της υδροδότησης της περιοχής Κοκκινοτριμιθιάς.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη σύσκεψη για το θέμα των κτηνοτροφικών μονάδων στην περιοχή Μενοίκου, συζητήθηκε το θέμα των αναπτύξεων χοιροτροφικών μονάδων στην περιοχή Μενοίκου και το πώς αυτό επηρεάζει τις κοινότητες

Μενοίκου, Αγροκηπιάς, Αγίου Ιωάννη Μαλούντας, Μιτσερού και Αρεδιού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μενοίκου Ανδρέας Καλογήρου, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγροκηπιάς Σωτήρης Κυριάκου, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Ιωάννη Μαλούντας Ανδρέας Τσαγγαρίδης και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μιτσερού Ανδρέας Κυριάκου, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης οι Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την αδειοδότηση δύο αναπτύξεων χοιροτροφικών μονάδων στην περιοχή, γιατί, όπως ανέφεραν, η περιοχή είναι ήδη αρκετά βεβαρημένη λόγω της οχληρίας που δημιουργείται από τις υφιστάμενες μονάδες που λειτουργούν με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής Μενοίκου και των γύρω περιοχών.

Όσον αφορά τις συγκεκριμένες αιτήσεις που υπάρχουν για αδειοδότηση των νέων αναπτύξεων, οι Πρόεδροι υπέδειξαν άλλες τοποθεσίες, απομακρυσμένες από την οικιστική περιοχή, εντός της κοινότητας Μενοίκου.

Σε σχέση με τα χοιροστάσια της περιοχής, που δεν έχουν εφαρμόσει τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές για την επεξεργασία των χοιρολυμάτων, ο κ. Αλετράρης είπε ότι διενεργούνται έλεγχοι, επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα και σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους, το Υπουργείο Γεωργίας θα προχωρήσει στην προβλεπόμενη νομική διαδικασία μέσω του Γενικού Εισαγγελέα, ώστε να ανασταλούν οι άδειες λειτουργίας τους.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγροκηπιάς, έθεσε το θέμα της οχληρίας που δημιουργείται από το σφαγείο που υπάρχει στην περιοχή. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι έχουν γίνει σχετικές υποδείξεις προς το σφαγείο και το θέμα παρακολουθείται από το αρμόδιο τμήμα, το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Αναφορικά με το αίτημα όπως γίνει κάποια μελέτη στην κοινότητα Αγροκηπιάς, για να διαφανεί κατά πόσον υπάρχει μόλυνση των υπόγειων υδάτων, ο κ. Αλετράρης είπε ότι αυτό θα εξεταστεί από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.

Σχετικά με τη σύσκεψη, για το θέμα της υδροδότησης της περιοχής Κοκκινοτριμιθιάς, συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στην υδροδότηση της περιοχής λόγω της κατάστασης του αγωγού Περιστερώνας, ο οποίος, όπως ανέφεραν οι Πρόεδροι των κοινοτήτων, παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος Ανδρέας Κιτρομηλίδης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου Άρης Κωνσταντίνου, αντίστοιχα, ο Πρόεδρος Χριστάκης Μελετιές και ο Αντιπρόεδρος Ανδρέας Χατζηκωστής του Κοινοτικού Συμβουλίου Κοκκιν

Keywords
Τυχαία Θέματα