ΠΑΣΥΠΙ: Το σχέδιο δεν διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των ΚΑ

19:43 11/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΠΑΣΥΠΙ ανακοίνωσε ότι δεν είναι εναντίον της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ) και ενός βιώσιμου Σχεδίου Αναδιάρθρωσης, με τη συνεισφορά των μελών της.

Ενόψει των αποφάσεων που θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο για να προτείνει στη Βουλή την έγκριση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και την αύξηση

του μετοχικού κεφαλαίου των ΚΑ, η ΠΑΣΥΠΙ επαναλαμβάνει ότι “το Σχέδιο, ως έχει, δεν διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της εταιρείας, κάτι που τεκμηριώνουν με μελέτη τους ξένοι ανεξάρτητοι έγκριτοι εμπειρογνώμονες”.

Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι “η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου πρέπει να συνοδεύεται από ασφαλιστικές δικλείδες που να διασφαλίζουν τη διαχρονική βιωσιμότητα της εταιρείας”.

“Η αναποτελεσματικότητα του Σχεδίου φαίνεται από το γεγονός ότι προβλέπει ζημιές 43 εκατομμυρίων ευρώ για το 2012, χωρίς να συνυπολογίζονται απρόβλεπτες αρνητικές εξελίξεις”, προσθέτει η συντεχνία των πιλότων.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΠΙ, “το Σχέδιο δεν έχει καθόλου αναπτυξιακό προσανατολισμό και επικεντρώνεται μόνο στη συρρίκνωση των εργασιών, καθιστώντας την εταιρεία πιο ευάλωτη στον ανταγωνισμό”.

Αναφέρει επίσης ότι “οι ιδιώτες μέτοχοι δηλώνουν απρόθυμοι να συνεισφέρουν στην προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου, καθιστώντας το όλο εγχείρημα αναξιόπιστο”.

Τέλος, η ΠΑΣΥΠΙ αναφέρει ότι “η κατάληξη του συγκεκριμένου Σχεδίου θα είναι μια επανάληψη του σεναρίου Eurocypria, με αποτέλεσμα και πάλι οι φορολογούμενοι να επωμιστούν ένα ακόμα δυσβάστακτο κόστος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα