Περισσότερη αποφασιστικότητα για άρση της ‘απομόνωσης’ των Τ/κ, ζητά το Τ/κ εμπορικό επιμλετήριο

17:07 24/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολή στον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα διεύρυνσης της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, απέστειλε ο πρόεδρος του τ/κ Εμπορικού Επιμελητηρίου Γκιουνάι Τσερκέζ με αφορμή την πρόσφατη πρόταση της Κομισιόν για τροποποίηση του κανονισμού για το εμπόριο διά μέσου της πράσινης γραμμής.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην επιστολή του, ο κ. Τσερκέζ χαρακτηρίζει την πρόταση απογοητευτική, προσθέτοντας πως παρά την απογοήτευσή τους, συνεχίζουν να ελπίζουν πως η ΕΕ θα επιδείξει “την ίδια αποφασιστικότητα και πολιτική θέληση για λήψη των αναγκαίων μέτρων για να ολοκληρωθούν όλα τα εκκρεμούντα ζητήματα για

χαλάρωση της απομόνωσης των Τ/κ”, κατά τον ισχυρισμό του.

“Η Κύπρος είναι μια μοναδική περίπλοκη υπόθεση και ως εκ τούτου απαιτεί μοναδικές λύσεις”, δήλωσε ο κ. Τσερκέζ, προσθέτοντας πως αναμένει πως η ΕΕ δεν θα συνεχίσει να “κρύβεται πίσω από τους περιορισμούς του υφιστάμενου ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου και θα επιδείξει την πολιτική αποφασιστικότητα για εξεύρεση νέων πρωτοβουλιών, οι οποίες θα βελτιώσουν σημαντικά τη ζωή των Τ/κ σε πραγματικούς όρους και θα τους επιτρέψει να απολαμβάνουν τα δικαιώματα του ευρωπαίου πολίτη”.

Υποστήριξε τέλος ότι “η επιβολή μονομερών πρωτοβουλιών δεν έχει ποτέ συνεισφέρει στη λύση του κυπριακού προβλήματος το οποίο είναι ο τελικός στόχος που θα επιλύσει όλα τα προβλήματά μας μια για πάντα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα