Πνίγηκε ο ήρωας σέρφερ που έσωσε έξι άτομα από τον Sandy

19:19 24/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο 23χρονος σέρφερ που είχε καταφέρει να διασώσει έξι άτομα από τον φονικό τυφώνα Sandy που έπληξε τις ΗΠΑ, πνίγηκε στο Πουέρτο Ρίκο.

Σύμφωνα με τις αρχές, το άψυχο κορμί του βρέθηκε δίπλα στη σανίδα του, στην τουριστική περιοχή του Rincon. Πολλοί μιλούν για τραγική ειρωνεία, καθώς το προσωνύμιο του 23χρονου, ήταν “The waterman”.

Ο Smith εργαζόταν σαν ναυαγοσώστης

στο Rockaway Beach και είχε καταφέρει να σώσει έξι συμπολίτες του, όταν ο τυφώνας έπληξε την περιοχή του.

Ο ίδιος και ο 51χρονος γείτονας του, Michael McDonnell, έλαβαν τιμητική διάκριση από το περιοδικό People για τις πράξεις τους, καθώς ανακηρύχθηκαν “Ήρωες του 2012″, ρισκάροντας τη ζωή τους για συνανθρώπους τους. Μια τιμητική διάκριση που δεν αποδέχτηκε ο σέρφερ ο οποίος σε συνέντευξη του ανέφερε ότι “έκανα απλά αυτό που έπρεπε για να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου”.

Έξι άνθρωποι χρωστούν τη ζωή τους στον άτυχο νεαρό, ο οποίος κατόρθωσε να τους απεγκλωβίσει από ένα κτίριο που είχε πλημμυρίσει. Οι δύο άντρες που εντόπισαν τα άτομα που ζητούσαν βοήθεια, χρησιμοποίησαν τη σανίδα του Smith, την οποία έδεσαν με ένα σχοινί και την έτειναν έτσι ώστε να την πιάσουν οι εγκλωβισμένοι και να τους τραβήξουν έξω από το κτίριο τον έναν μετά τον άλλο.

Η είδηση του θανάτου του έκανε τον γύρο του κόσμου, με εκατοντάδες χρήστες των social media να εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του. Οι αρχές διερευνούν ακόμα τα αίτια του θανάτου, σύμφωνα πάντως με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για πνιγμό.

Να σημειωθεί, ότι ο έτερος “Ήρωας του 2012″ για το People, έχει ιδρύσει μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση για τα θύματα και τους πληγέντες του Sandy που φέρει τον τίτλο “The Bridgerope Foundation For The Rockaways

Keywords
Τυχαία Θέματα