ΠΟΑΣ: Ανακοίνωση για εργατική Πρωτομαγιά

10:17 27/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΠΟΑΣ γιορτάζει πάντα με ιδιαίτερο τρόπο την Εργατική Πρωτομαγιά, συναισθανόμενη τη ιστορική σημασία της επετείου, που άφησε ανεξίτηλη στις μνήμες μας την                              1η Μαΐου του 1886.  Η πρώτη του Μάη και οι εξελίξεις που ακλούθησαν σε ότι αφορά τα εργασιακά θέματα, στα επόμενα χρόνια και δεκαετίες μας πείθουν ότι τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς αγώνες  και θυσίες.

Σήμερα το Συνδικαλιστικό

Κίνημα βρίσκεται αντιμέτωπο με την Παγκόσμια Οικονομική Κρίση, στο όνομα της οποίας κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία για να πλήξουν τα εργασιακά θέματα και την κατάργηση των διαδικασιών. Όλοι έχουμε βιώσει τον παραμερισμό των θέσμιων που ίσχυαν για πάρα πολλά χρόνια και αντικατάστησαν τον θεσμό του κοινωνικού διαλόγου και των συλλογικών Συμβάσεων, με νομοθετικές ρυθμίσεις για τους όρους εργοδότησης καθώς και στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι είχαν επανειλημμένα διακηρύξει ότι ήσαν έτοιμοι να συνεισφέρουν για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά αυτή η συνεισφορά να προέλθει μετά από ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο και όχι με νομοθετική ρύθμιση.

Πέραν των νομοθετημάτων που επέβαλαν την μείωση των απολαβών και άλλων ωφελημάτων οι εργοδότες βρήκαν την ευκαιρία, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση και προχωρούν σε επιπρόσθετες μειώσεις των απολαβών και άλλων ωφελημάτων των εργαζομένων.

Πολύ πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι η Κυβέρνηση ζητά επιπρόσθετες αποκοπές από τους εργαζομένους, για κάλυψη του διαφαινόμενου δημοσιονομικού ελλείμματος.

Είναι φανερό  ότι βρισκόμαστε και πάλι αντιμέτωποι σε νέο κύκλο αποκοπών των ωφελημάτων των Εργαζομένων και διαπιστώνουμε ότι μόλις παρουσιαστεί πρόβλημα στην οικονομία, Κυβέρνηση και Εργοδότες στρέφονται και πάλι προς την πλευρά των Εργαζομένων.

Η εργατική Πρωτομαγιά μας δείχνει τον δρόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα