ΠΟΑΣ: Να διαφυλαχθεί η εργατική ειρήνη

16:56 19/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξαρτήτων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ) σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι ”παρακολουθεί με ανησυχία την εργατική αναταραχή που ξέσπασε στην ΑΗΚ”.

“Ο τόπος μας”, σημειώνει, “βρίσκεται στο μέσο μιας οικονομικής κρίσης που είναι πρωτόγνωρη σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Ενόψει του γεγονότος αυτού, προσθέτει, “οφείλουμε όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αποφεύγουμε ενέργειες και χειρισμούς που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη διατάραξη των εργασιακών σχέσεων, ιδιαίτερα σε τομείς που είναι πολύ ευαίσθητοι και που θα επηρεάσουν αναπόφευκτα την εργατική ειρήνη, με συνεπακόλουθο

την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης στον τόπο μας”.

Η ΠΟΑΣ αναφέρει ότι οι χειρισμοί που έγιναν από την εργοδοτική πλευρά στην ΑΗΚ, με τη συνέργια άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, σε ό,τι αφορά τον εξορθολογισμό της δομής που επηρεάζει εξολοκλήρου το επιστημονικό προσωπικό, φανερώνουν την προχειρότητα και την επιπολαιότητα του όλου χειρισμού που έγινε από την εργοδοτική πλευρά, με αποτέλεσμα να υπογραφεί συμφωνία στην απουσία της ΣΕΠΑΗΚ που εκπροσωπεί πέραν του 80% του επιστημονικού προσωπικού της ΑΗΚ.

”Η ενέργεια αυτή της ΑΗΚ είναι ακατανόητη και αντιδεοντολογική και βρίσκεται εκτός κάθε έννοιας λογικής. Ηταν φανερό ότι η υπογραφή μιας τέτοιας συμφωνίας στην απουσία της ΣΕΠΑΗΚ θα προκαλούσε έντονη αντίδραση. Το μόνο που μπορούμε να διανοηθούμε ότι ο αδέξιος αυτός χειρισμός στόχευε στην αντίδραση της ΣΕΠΑΗΚ, για άγνωστους σε εμάς λόγους”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

“Καλούμε την ΑΗΚ”, καταλήγει η ΠΟΑΣ, “όπως ακυρώσει την εν λόγω συμφωνία και να προσέλθει σε διάλογο επί ίσοις όροις με την πλέον αρμόδια συντεχνία που εκπροσωπεί το επιστημονικό προσωπικό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα