Πώληση της Motorola Home από την Google έναντι του ποσού των $2,35 δισ.

10:16 21/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

ΣΤΗΝ πώληση της Motorola Home, εταιρίας η οποία κατασκευάζει αποκωδικοποιητές, έναντι του ποσού των 2,35 δισ. δολαρίων, προχωρά η Google στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επικεντρωθεί στην αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων.

Αγοραστής θα είναι ο όμιλος Arris, ο οποίος κατασκευάζει εξοπλισμό για καλωδιακά δίκτυα και θα καταβάλει 2,05 δισ. δολάρια σε μετρητά και 300 εκατ. δολάρια σε δικές του μετοχές.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς η Google

θα διατηρήσει μερίδιο 15,7% στη Motorola Home. Η Google απέκτησε την συγκεκριμένη μονάδα όταν εξαγόρασε τη Motorola Mobility Holdings έναντι 12,5 δισ. δολαρίων τον περασμένο Μάιο, ενώ από τις 7 Δεκεμβρίου βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με αρκετούς ενδιαφερόμενους προκειμένου να πουλήσει τη Motorola Home.

Με την εξαγορά της εταιρίας η Arris θα κατορθώσει να τριπλασιάσει τις πωλήσεις της, οι οποίες έφθασαν στα 4,7 δισ. δολάρια στο έτος χρήσης 2011-12, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2012. Επίσης με την εξαγορά θα αποκτήσει πρόσβαση σε περίπου 2.000 νέες πατέντες.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το Bloomberg η εξαγορά θα βοηθήσει την Arris να έχει καλύτερη και ταχύτερη πρόσβαση στις αγορές, θα διευρύνει την πελατειακή της βάση και θα καταστεί περισσότερο ισχυρή στην αγορά αποκωδικοποιητών, η οποία συνεχώς εξελίσσεται και είναι αρκούντως κερδοφόρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα