Πολιτικής σημασίας το φετινό Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ, λέει ο Ρώσος Πρέσβης

15:51 29/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η διοργάνωση του 8ο Κυπρο-Ρωσικού Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου στη Λεμεσό, θα επαναβεβαιώσει την παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δυο χωρών και θα στείλει πολιτικά μηνύματα σε όσους προσπάθησαν να πλήξουν τις σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο Vyacheslav Shumsky.

Σε χαιρετισμό του από το Δημοτικό Μέγαρο

Λεμεσού, στο πλαίσιο παρουσίασης του προγράμματος του Φεστιβάλ, ο κ.Shumsky ανέφερε πως η φετινή του παρουσία τονίζει την πολιτική πλέον σημασία αυτής της εκδήλωσης, λόγω ακριβώς της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων που αυτή επέφερε, μέσα από τα μέτρα της Τρόικας, στις ρωσικές επιχειρήσεις.

Αν και αρχικά, όπως είπε, ο ίδιος αμφέβαλλε κατά πόσον θα έπρεπε φέτος να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ, έκανε δεύτερες σκέψεις. «Κατάλαβα ότι αυτό θα είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις δύσκολες μέρες, παρ`όλες τις προσπάθειες από το εξωτερικό να πληγούν η κυπρο-ρωσικές σχέσεις, να επιβεβαιώσουμε την ενότητά μας, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και την παραδοσιακή μας φιλία και πιστεύω ότι η ενεργός συμμετοχή μας σε αυτή την εκδήλωση θα είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας είναι σταθερές και δεν μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες», είπε.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι, παρά τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν φέτος και τα προβλήματα που έπρεπε να ξεπεραστούν, το 8ο Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κανονικά, και σημείωσε πως «παρά τις δυσκολίες, παρά την ποικιλία των συναισθημάτων, οι παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου δεν αλλοιώνονται από γεγονότα, τα οποία κατά κάποιο τρόπο μας επιβλήθηκαν, αλλά αντίθετα δοκιμάζονται από αυτά τα γεγονότα και αναδεικνύονται ακόμα πιο ώριμες και ακόμα πιο μακροπρόθεσμες, προς όφελος και των δυο λαών».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι οι σχέσεις των δυο χωρών θα αναπτυχθούν περαιτέρω και τα όποια προβλήματα θα ξεπεραστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ τόνισε τη σημασία της παρουσίας της ρωσικής κοινότητας στη πόλη της Λεμεσού και τους διαχρονικούς και άρρηκτους δεσμούς των δυο λαών.

Το 8ο Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κήπο της Λεμεσού από τις 15:00 μέχρι τις 23:00, ενώ τα εγκαίνια του αναμένεται να τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στις 19:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα