Πολύ πικραμένος ο Πρόεδρος για την αντιμετώπιση στο εσωτερικό

16:05 13/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Πολύ πικραμένος δήλωσε ότι είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης  Χριστόφιας, από τις αντιδράσεις απέναντι στον ίδιο, και έστειλε το μήνυμα πως  συνεχίσει να υπερασπίζεται το Σύνταγμα και τις βασικές αρχές.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 7ου Φόρουμ του Συμβουλίου της Ευρώπης που  πραγματοποιείται στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας υπογράμμισε τη βαρύτητα  των τοποθετήσεων του ΓΓ του ΣτΕ Thorbjorn Jagland, καθώς και του Υπουργού  Εξωτερικών της Ουκρανίας Kostyantyn Gryshchenko,

με τους οποίους είχε νωρίτερα  κατ’ ιδίαν συνάντηση.

”Έξω πάμε πολύ καλά. Είναι μέσα που δεν βρίσκουμε κοινή γλώσσα και συνεννόηση,  είναι μέσα που τίποτε καλό δεν κάνει ο Πρόεδρος”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  και πρόσθεσε ”έξω όλοι λένε ότι κάνει πολλά καλά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία εκπροσωπεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στο ΣτΕ και στο διεθνή οργανισμό και παντού”.

”Βλέπετε τη στάση που τηρούν χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, μη Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, χώρες μέλη της Ευρώπης και της ΕΕ, του ΣτΕ, σε ό,τι αφορά ακριβώς τις προσπάθειες μας για ανεύρεση φυσικού αερίου, ως προσπάθεια υλοποίησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ακόμα και για τούτο μπορεί να έχουμε κριτική”, συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ακούγεται πολύ πικραμένος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε: ”Είμαι πολύ πικραμένος, γιατί να μην είμαι. Έχουμε ένα Πρόεδρο που είναι ευαίσθητος, αλλά έχουμε και ένα Πρόεδρο ο οποίος υπερασπίζεται το Σύνταγμα και βασικές αρχές και αυτό το μήνυμα θέλω να το δώσω με σαφήνεια”.

Είπε ακόμη πως ο κ. Jagland, ως ΓΓ του ΣτΕ, τοποθετήθηκε με σαφήνεια και στη διάρκεια της προσφώνησης του προς το Συνέδριο και σημείωσε πως ”κάποιοι, δυστυχώς, μόνο από έξω εκτιμούν τις προσπάθειες μας και τη συνέπεια μας και τον αγώνα μας για εξεύρεση λύσης του κυπριακού προβλήματος και θέλω να ευχαριστήσω τον ΓΓ του ΣτΕ”.

”Εμείς”, συνέχισε, ”συμβάλλουμε στον ανασχηματισμό του Συμβουλίου και γίνεται μια τέτοια προσπάθεια για περαιτέρω αλλαγές στις διαδικασίες και στον τρόπο λειτουργίας του ΣτΕ και (ο κ. Jagland) μου εξέφρασε τη μεγάλη του εκτίμηση διότι η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζει υποστηρίζει και διαδραματίζει θετικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια”.

Ερωτηθείς για τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ”ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας προεδρεύει του Συμβουλίου των Υπουργών και υπό αυτήν την ιδιότητα του, αλλά και υπό την ιδιότητα μιας φίλης χώρας την οποίαν ο Πρόεδρος έχει επισκεφθεί πρόσφατα, έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις για την παραπέρα ανάπτυξη των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων μεταξύ Ουκρανίας και Κύπρου”.

”Είχαμε τη συνάντηση, ανασκοπήσαμε τις διμερείς σχέσεις και βεβαίως και παρουσία της Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοζάκου Μαρκουλλή, με την οποία θα αναλάβουν την παραπέρα προώθηση στην πράξη, συμφωνιών, στις οποίες έχουμε καταλήξει με τον Πρόεδρο της Ου

Keywords
Τυχαία Θέματα