Πολυάριθμες δυνάμεις συριακού στρατού κατευθύνονται προς το Χαλέπι

07:54 25/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Χιλιάδες στρατιώτες των συριακών δυνάμεων, πιστών στον Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασάντ, κατευθύνονται προς το Χαλέπι, όπως δηλώνουν ενεργά στελέχη της αντιπολίτευσης.

Τα συριακά στρατεύματα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ακτιβιστών, εγκατέλειψαν το στρατηγικής σημασίας οροπέδιο στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, για να κατευθυνθούν προς το Χαλέπι, επίκεντρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων των ανταρτών και των τακτικών συριακών στρατευμάτων.

Εν τω μεταξύ, ο Ταξίαρχος Μανάφ Τλας, που αυτομόλησε από τις ελεγχόμενες από το καθεστώς Ασάντ δυνάμεις του συριακού

στρατού, κάλεσε χθες τη στρατιωτική ηγεσία να καταγγείλει αυτά που περιγράφονται ως εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τις δυνάμεις του Συρίου Προέδρου.

Σήμερα το πρωί, συριακές δυνάμεις βομβάρδισαν με πυροβολικό και πυραύλους το βόρειο προάστιο Αλ-Τελ της Δαμασκού, σε μιαν προσπάθεια να ανακαταλάβουν την περιοχή από τους αντάρτες.

Ο βομβαρδισμός της κατοικημένης περιοχής προκάλεσε μαζικό κύμα πανικού και εξόδου, καθώς εκατοντάδες οικογένειες αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν το προάστιο αυτό.

Το 216ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πυροβολικού του συριακού στρατού που εδρεύει κοντά στην περιοχή Αλ-Τελ βομβάρδισε την πόλη των 100.000 κατοίκων, σε ρυθμούς ενός βλήματος ανά λεπτό. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές έχουν χτυπηθεί οικίες και πολυκατοικίες.
Η περιοχή αυτή βρίσκεται οκτώ χιλιόμετρα βορείως της Δαμασκού και έπεσε στα χέρια ανταρτών την περασμένη εβδομάδα μαζί με αρκετές άλλες συνοικίες της συριακής πρωτεύουσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα