Πορεία διαμαρτυρίας από το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή της ΚΥΣΟΑ

16:23 12/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πορεία διαμαρτυρίας από το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ) με αφορμή τις εξαγγελίες για περικοπές σε κοινωνικές παροχές για τα άτομα με αναπηρίες, διατρανώνοντας, έτσι, την πλήρη αντίθεσή των Οργανώσεων Μελών της στην υλοποίηση τέτοιων περικοπών.
Άτομα με αναπηρίες από όλη την Κύπρο συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών

και στη συνέχεια πορεύτηκαν προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Κρατούσαν πανό τα οποία, μεταξύ άλλων, έγραφαν: «Ευάλωτα θύματα των δυνατών, των εχόντων και κατεχόντων», «Τα βάρη στους Τραπεζίτες, όχι στα ΑμεΑ», «Όχι στο ξήλωμα του κοινωνικού κράτους», «Τα δικαιώματα διευρύνονται ποτέ δεν ψαλιδίζονται», «Στους πλούσιους πολυτέλεια…Στους φτωχούς Λιτότητα;» .

Πριν την πορεία τους προς τη Βουλή, η ΚΥΣΟΑ επέδωσε ψήφισμα προς τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή με τις θέσεις της Συνομοσπονδίας, το οποίο παρέλαβε εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών, ο Διευθυντής Προϋπολογισμού του Κράτους Σταύρος Μιχαήλ.
Ο κ. Μιχαήλ παραλαμβάνοντας το ψήφισμα ανέφερε ότι θα παραδώσει το ψήφισμα στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών και τους διαβεβαίωσε ότι θα μελετηθεί πολύ προσεχτικά.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ) Χριστάκης Νικολαϊδης, μιλώντας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, είπε ότι δηλώνουν την κατηγορηματική τους εναντίωση στις όποιες περικοπές, «υπερτονίζοντας με ένταση αλλά και αγανάκτηση συνάμα ότι το ύψος των επιδομάτων/ωφελημάτων στη χώρα μας σε συνδυασμό με τις κραυγαλέες ελλείψεις υποδομών και υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία κατατάσσει το κυπριακό κοινωνικό κράτος σε θέση ουραγού μεταξύ των χωρών – μελών της ΕΕ».
Τα άτομα με αναπηρία της Κύπρου, συνέχισε, δεν θα ανεχτούν το παραμικρό πισωγύρισμα.

«Τα όποια μικρά βήματα προς το μεγάλο στόχο της ισότιμης κοινωνικής ένταξης έχουν με αγώνες δεκαετιών πραγματοποιηθεί είναι αδιαπραγμάτευτα, συνιστούν παρακαταθήκη. Πρέπει να γίνει σε όλους σαφές ότι η αντίθεσή μας στις οποιεσδήποτε περικοπές αφορούν τα “στοιχειώδη και ελάχιστα” των υφιστάμενων κοινωνικών παροχών που απευθύνονται σε χιλιάδες άτομα με αναπηρίες, δεν θα είναι στιγμιαία και επιφανειακή αλλά έντονη, διαρκής και βαθιά. Μέχρι τελικής δικαίωσης. Μέχρι τελικής δικαίωσης θα αμυνθούμε προασπίζοντας με συνέπεια τους αγώνες μας πολλών δεκαετιών», συμπλήρωσε.
Ο Νικολαϊδης είπε ότι αντιτίθεται στην αποσάθρωση των δημόσιων πολιτικών στήριξης των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους, λένε κατηγορηματικά όχι στη σκληρή και επώδυνη μείωση των εισοδημάτων των ατόμων με αναπηρίες και δεν δέχονται οποιαδήποτε προσβολή του αδιαπραγμάτευτου δικαιώματος των ατόμων με αναπηρίες στην αξιοπρέπεια.
Ανέφερε, επίσης, ότι θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους ώστε να μην επικρατήσουν ακραίες συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, θα αναχαιτίσουν με κάθε δυνατό τρόπο τη γιγάντωση της ανεργίας ανάμεσα στα άτομα με αναπηρίες, θα αρνηθούν πολιτι

Keywords
Τυχαία Θέματα