Πρόδρομος Προδρόμου:Πάγια πολιτική θέση του ΔΗΣΥ η ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων

20:31 11/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει την απόφαση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με την οποία επεκτείνει την εφαρμογή ελεύθερου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων πρακτικά σε όλη την Κύπρο.

Με αυτό τον τρόπο αίρονται περιορισμοί που λειτουργούσαν ως διακρίσεις και έτσι εξασφαλίζονται συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού. Αυτή ήταν και η πάγια πολιτική θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού, όπως και προγραμματική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πρέπει, ακόμη, να σημειωθεί ότι μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες

οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Κύπρος, η πολιτική αυτή έχει να παίξει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της απασχόλησης και την μείωση της ανεργίας. Στους προσεχείς μήνες θα φανούν τα αποτελέσματα, που θα επιτρέψουν και την καλύτερη αποτίμηση του Σχεδίου.
Το Σχέδιο του υπουργείου δημιουργεί τη δυνατότητα να προσληφθεί πρόσθετο προσωπικό από τους καταλόγους των ανέργων, αφού προνοεί ότι ο επιπρόσθετος χρόνος εργασίας θα καλύπτεται κατά τουλάχιστον το ήμισυ από νέες προσλήψεις. Δίνεται ακόμα η δυνατότητα, με τη χρήση ευέλικτων μορφών απασχόλησης, να απορροφηθεί σημαντικός αριθμός ανέργων. Αυτή την έννοια έχει εξάλλου και η σχετική παρέμβαση της υπουργού προς τις εργοδοτικές οργανώσεις και τον εμπορικό κόσμο.
Σημειώνοντας, τέλος, ότι η δυνατότητα του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας είναι προαιρετική, υπογραμμίζουμε τη δέσμευση του υπουργείου ότι θα ασκεί ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί ότι αφενός ενισχύεται η επιχειρηματική δραστηριότητα και αφετέρου δεν καταστρατηγούνται οποιαδήποτε δικαιώματα των εργαζομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα