Πρόεδρος: H Κυπριακή Προεδρία εργάζεται για μια Ευρώπη με πιο αποδοτική οικονομία

10:53 15/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οραματιζόμενη μια Καλύτερη Ευρώπη, η Κυπριακή Προεδρία εργάζεται ήδη για μια Ευρώπη που να σημαίνει περισσότερα για τους πολίτες, καθώς και μια Ευρώπη, με μια πιο αποδοτική οικονομία, βασισμένη στην ανάπτυξη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σε χαιρετισμό του στη 48η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της ΕΕ (COSAC) που φιλοξενεί στη Λευκωσία η Βουλή

των Αντιπροσώπων, στις 14-16 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η ιδέα μιας Καλύτερης Ευρώπης πρέπει να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό για το μέλλον της Ένωσης. Μιας Ένωσης, η οποία θα είναι πιο αποδοτική και αποτελεσματική, καθώς και μιας Ένωσης, η οποία θα έχει ενισχυμένο διεθνή ρόλο και θα βρίσκεται πιο κοντά στους γείτονές της, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, στο χαιρετισμό του που διάβασε ο Διευθυντής του Γραφείου του Χρίστος Χριστοφίδης.

Υπογράμμισε πως «τα όποια μέτρα προωθούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να έχουν ως γνώμονα ότι ο κύριος πολιτικός στόχος είναι η δημιουργία συνθηκών ανάκαμψης της οικονομίας που θα οδηγήσουν στην πολυπόθητη ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά που αντιμετωπίζει και το σοβαρότερο πρόβλημα. Οι πολιτικές της συνεχούς λιτότητας δεν φαίνεται να αποδίδουν τα ποθούμενα αποτελέσματα. Το σημαντικό σε αυτή την πολιτική εξίσωση δεν θα πρέπει να είναι μόνο η εξυγίανση των αριθμών και των οικονομικών δεικτών αλλά η ευημερία των πολιτών».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως η διεξαγωγή της Διάσκεψης στη Λευκωσία αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο ημερολόγιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου, σε ό,τι αφορά βεβαίως στην κοινοβουλευτική διάσταση της Προεδρίας.

Τόνισε πως η ενίσχυση του ρόλου των εθνικών κοινοβουλίων στο σχεδιασμό στρατηγικής και την παραγωγή των ευρωπαϊκών πολιτικών κατευθύνσεων αποτελεί σημαντικό βήμα στη μείωση του λεγόμενου δημοκρατικού ελλείμματος που αντιμετωπίζει η Ένωση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εσείς, οι εθνικοί κοινοβουλευτικοί αντιπρόσωποι, όντας εγγύτερα στους πολίτες της Ένωσης, αποτελείτε την προμετωπίδα για την καλύτερη πληροφόρηση των πολιτών μας για τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, είπε.

«Ο δικός σας ρόλος και η συμβολή είναι καθοριστικής σημασίας για να ανακοπεί το ρεύμα του εθνικιστικού λαϊκισμού που παρατηρείται τελευταίως, όλο και εντονότερα σε πλείστες τόσες χώρες της Ένωσης. Είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο που η διακοινοβουλευτική συνεργασία εντός της Ε.Ε. έχει τη δική της προστιθέμενη αξία στην προώθηση της ολοένα στενότερης πολιτικής ολοκλήρωσης της Ευρώπης. Ως Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε την περαιτέρω ενδυνάμωση αυτής της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας», υπογράμμισε.

Ανέφερε πως η σύνοδος της COSAC λαμβάνει χώρα σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χρονική στιγμή για την πρώτη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου. Έχουμε εισέλθει ήδη στο δεύτερο μισό της Προεδ

Keywords
Τυχαία Θέματα