Πρόεδρος Χριστόφιας: Η Κυβέρνηση στηρίζει τις προσπάθειες των οργανωμένων εθελοντών

18:32 13/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, παρά την πίεση που δέχονται τα δημόσια οικονομικά από την παγκόσμια οικονομική κρίση, συνεχίζει να αγκαλιάζει και να στηρίζει τις προσπάθειες των οργανωμένων εθελοντών και, για το 2012, θα επιχορηγηθούν 20 προγράμματα που λειτουργούν κάτω από την ευθύνη 17 Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με συνολικό ποσό 396.000 ευρώ.

“Συγκεκριμένα”, είπε ο Πρόεδρος σε χαιρετισμό του σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έγινε η τελετή επίδοσης κρατικών χορηγιών για το 2012, “το ύψος της επιχορήγησης,

που θα λάβουν τα 280 προγράμματα που λειτουργούν κάτω από την ευθύνη 178 εθελοντικών οργανώσεων, θα ανέλθει σε 7.292.500 ευρώ”.

“Με τη σημερινή εκδήλωση”, πρόσθεσε, “επιχειρούμε να αναδείξουμε τον τεράστιο ρόλο που το κίνημα των εθελοντών μπορεί να διαδραματίσει στην προσπάθεια του κράτους να έρθει πιο κοντά στον πολίτη και, ταυτόχρονα, στην προσπάθεια της κοινωνίας των πολιτών να κάνει πιο ορατό τον ρόλο της στη διακυβέρνηση και στον καθορισμό πολιτικής”.

“Το οργανωμένο εθελοντικό κίνημα στη Κύπρο”, όπως ανέφερε, “αποτελεί επίσημο συνομιλητή του κράτους στα θέματα κοινωνικής πολιτικής” και, “ταυτόχρονα, το ίδιο το εθελοντικό κίνημα είναι σημαντικός φορέας υλοποίησης κοινωνικών προγραμμάτων, με παράλληλη δημιουργία θέσεων εργασίας στον τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, αποδεικνύοντας ότι το εθελοντικό κίνημα μπορεί να είναι παράγοντας οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης”.

Εκ μέρους του Προέδρου Χριστόφια δόθηκε η διαβεβαίωση ότι “η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή συμπαράσταση και στήριξη, έτσι ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην κοινωνική ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας μας”.

Ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι, “σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και σύνθετο παγκόσμιο περιβάλλον, οι κοινωνίες, που κατακτούν το μέλλον, είναι αυτές που αναγνωρίζουν, διασφαλίζουν, αξιοποιούν και επιβραβεύουν την συμμετοχή των πολιτών τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι”.

Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, “στη σημερινή κοινωνία, με τους ξέφρενους και αγχωτικούς ρυθμούς ζωής, όπου όλα τείνουν να θυσιάζονται στο βωμό του οικονομικού συμφέροντος, η συμβολή στην αφύπνιση της κοινωνικής συνείδησης είναι πράγματι αξιέπαινη”.

“Η εθελοντική συμμετοχή και η ανιδιοτελής προσφορά”, πρόσθεσε, “είναι σημαντική όσο ποτέ άλλοτε. Μαθαίνει τους πολίτες να διεκδικούν τα δικαιώματά τους στη ζωή, ωθεί τις κοινωνίες να είναι πιο δίκαιες και ανεκτικές”.

“Στο πλαίσιο του εθελοντισμού”, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, “ενεργοποιούνται δυνάμεις και δραστηριότητες προς όφελος των συνανθρώπων μας και ταυτόχρονα συμβάλλουν στη γενικότερη ευημερία της κοινωνίας”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθηση “ότι η πολιτεία οφείλει την ύψιστη ηθική ανταμοιβή και αναγνώριση σε όλους τους ακούραστους κοινωνικούς εργάτες, που μετουσιώνουν καθημερινά σε πράξη την αγάπη και την αλληλεγγύη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο”.

“Η σημερινή εκδήλωση”, είπε ο κ. Χριστόφιας, “αποτελεί επι

Keywords
Τυχαία Θέματα