Πρόεδρος ΚΟΤ: Μας ανησυχεί η απουσία στατιστικών στοιχείων για τουρισμό

16:42 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προβληματισμό και ανησυχία εκφράζει ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Αλέκος Ορουντιώτης για την απουσία στατιστικών δεδομένων αναφορικά με τις αφίξεις και δαπάνες τουριστών για τον μήνα Μάρτιο.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας, για τον μήνα Μάρτιο δεν κατέστη δυνατή η διεξαγωγή των απαιτούμενων ερευνών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και ως εκ τούτου δεν είναι εφικτή η παραγωγή και δημοσιοποίηση στατιστικών δεδομένων για τον τουρισμό.

Οπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο ΚΥΠΕ η 1η Λειτουργός Στατιστικής Υπηρεσίας

Δώρα Κυριακίδου, αυτό οφείλεται στη μη έγκριση του κονδυλιού από τη Βουλή για πρόσληψη του εποχικού προσωπικού που χρειάζεται για τη συλλογή των στοιχείων και τη διεξαγωγή της έρευνας ταξιδιωτών στα δύο αεροδρόμια.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ορουντιώτης είπε ότι «σίγουρα μας προβληματίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό και μας ανησυχεί το γεγονός ότι δεν θα έχουμε στοιχεία για τις αφίξεις τουριστών και για τα έσοδα από τον τουρισμό για τον μήνα Μάρτιο».

Η Στατιστική Υπηρεσία, πρόσθεσε, «μας προσφέρει μια πολύ σημαντική υπηρεσία, παρέχοντας μας πλήρη, λεπτομερή και αξιόπιστα στοιχεία για τις χώρες προέλευσης και για την κατά κεφαλή δαπάνη των τουριστών που επισκέπτονται την Κύπρο».

«Μια τέτοια εξέλιξη», συνέχισε, “δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο να έχουμε μιαν ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία του τουρισμού”.

«Ευχόμαστε ότι το θέμα θα λήξει άμεσα και θα εγκριθεί το κονδύλι για πρόσληψη του εποχικού προσωπικού που χρειάζεται η Στατιστική Υπηρεσία για να προχωρήσει με τη διενέργεια των ερευνών που αφορούν τον τουρισμό», ανέφερε.

Καταλήγοντας, είπε ότι η έρευνα ταξιδιωτών της Στατιστικής Υπηρεσίας αποτελεί βασικό εργαλείο για τον ΚΟΤ στην ανάλυση των στοιχείων για τον τουρισμό και στη λήψη των κατάλληλων μέτρων για διόρθωση μιας κακής πορείας του τουρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα