Προειδοποίηση Ιράν προς Τουρκία για μη επέμβαση στην Συρία

15:32 1/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Ιράν προειδοποίησε την Τουρκία να μην επέμβει στρατιωτικά στην Συρία, σύμφωνα με την Χουριέτ, ενώ ο Ιρανός Υπαρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Μασούντ Τζαζαγιερί τόνισε ότι «είμαστε ευαίσθητοι έναντι των συμμάχων μας και του κινήματος αντίστασης στην περιοχή».

Την περασμένη Κυριακή, προστίθεται, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει στρατιωτικά μέτρα κατά της Συρίας και είχε προειδοποιήσει ότι αν οι τρομοκράτες του ΡΚΚ παγιώσουν την παρουσία

τους στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας και κηρύξουν αυτονομία, τότε η Αγκυρα μπορεί να πατήσει το κουμπί για στρατιωτική επέμβαση.

Σύμφωνα και πάλι με την Χουριέτ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την μηνιαία ομιλία του προς το τουρκικό έθνος κάλεσε τους Κούρδους της Συρίας να επιδείξουν κοινή λογική και υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα γεγονότα στην Συρία. «Δεν πρόκειται ποτέ να επιδείξουμε ανοχή σε πρωτοβουλίες που απειλούν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας», ανέφερε.

Η Τουρκία θα απαντήσει με αποφασιστικότητα σε εξελίξεις που θα απειλούν την εθνική της ασφάλεια, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία πάντοτε υποστήριζε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. «Πάντοτε ήμασταν κατά του κατακερματισμού της Συρίας και των εθνοτικών διαιρέσεων», ανέφερε.

Στο μεταξύ, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις και ιδιαίτερα λόγω των σφοδρών συγκρούσεων στο Χαλέπι και του ελέγχου των συνοριακών πόλεων της Συρίας από Κούρδους αντάρτες, η Δεύτερη Στρατιά της Τουρκίας που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή, έχει τεθεί σε επιφυλακή, ενώ ενισχύεται με νέες μεταφορές στρατιωτικών και τεθωρακισμένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα