Γίνεται πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης των αξιογράφων

14:28 1/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

“Η υπόθεση της εξαπάτησης χιλιάδων ανυποψίαστων πολιτών από τις τράπεζες με την αγορά αξιογράφων αρχίζει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης”, δήλωσε σήμερα ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι, στα γραφεία του Κινήματος, ο κ. Περδίκης εξέφρασε τη λύπη του για αυτό και είπε ότι ιδιαίτερη εντύπωση δημιουργεί η προσπάθεια της Κυβέρνησης να επιρρίψει ευθύνες στον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

«Τόσο

η Κεντρική Τράπεζα όσο και το Υπουργείο Οικονομικών γνώριζαν για τις απαράδεκτες τραπεζικές διαδικασίες και πρακτικές και δεν έπραξαν όσα έπρεπε», είπε ο κ. Περδίκης και συμπλήρωσε ότι «όσες ευθύνες έχει η Κεντρική Τράπεζα, άλλες τόσες έχει και το Υπουργείο Οικονομικών».

Είπε ακόμη ότι υπάρχουν προτάσεις εκ μέρους των εξαπατηθέντων καταθετών που αξίζουν να μελετηθούν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και τις τράπεζες, και λαμβάνοντας υπόψη το υπό διαμόρφωση μνημόνιο, αρκεί, όπως είπε, να μην αυξάνουν το μέγεθος του δανείου που θα χρειαστεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Εξάλλου, ανέφερε ότι θα πρέπει, ως θέμα αρχής, οι καταθέτες να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, ώστε τα στελέχη των τραπεζών που ευθύνονται για αυτή την κατάσταση να αναλάβουν τις ευθύνες και να τιμωρηθούν.

Χαρακτήρισε «τραγελαφική» την κατάσταση που δημιουργείται από τις αναφορές του Προέδρου και άλλων κυβερνητικών στελεχών εναντίον των τραπεζών, χωρίς, όπως είπε, να λαμβάνεται κανένα μέτρο για την τιμωρία των ενόχων.
Είπε τέλος ότι η Κυβέρνηση έχει προκληθεί από τους Οικολόγους να φέρει στη Βουλή νομοθεσία περί της νομικής ευθύνης όσων πιθανόν εμπλέκονται στο «τραπεζικό σκάνδαλο» και στην έκθεση των κυπριακών τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα.

Keywords
Τυχαία Θέματα