Προστασία των καταναλωτών από υγρή νικοτίνη ζητά η Α. Παπαδοπούλου

11:42 28/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την προστασία της υγείας τους από πιθανούς κινδύνους, θέτει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου, σχετικά με το θέμα που προέκυψε για τα προϊόντα υγρής νικοτίνης, τα οποία θεωρούνται επικίνδυνα και κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η Ευρωβουλευτής καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τοποθετηθεί εάν προτίθεται να προχωρήσει στη θέσπιση ενός νομικού πλαισίου σε επίπεδο ΕΕ, το οποίο να διασφαλίζει την προστασία των καταναλωτών από τέτοιου είδους προϊόντα.

Καλεί

παράλληλα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέμβει άμεσα με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση του θέματος.

Η κ. Παπαδοπούλου εκφράζει την ανησυχία της, καθώς πληροφορίες από το Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για την Ασφάλεια Προϊόντων πλην Τροφίμων (RAPEX) της ΕΕ, αναφέρουν ότι αυτά τα προϊόντα κυκλοφορούν στην αγορά χωρίς την απαιτούμενη από την νομοθεσία συσκευασία και σήμανση επικινδυνότητας, με αποτέλεσμα την παραπληροφόρηση των χρηστών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το ηλεκτρονικό τσιγάρο προωθείται στην αγορά ως μέθοδος διακοπής του καπνίσματος, γεγονός που αμφισβητείται από ιδρύματα διεθνούς κύρους, όπως η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κ. Παπαδοπούλου.

Παράλληλα, η Ευρωβουλευτής σημειώνει πως είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δε ρυθμίζεται από την οδηγία για τα καπνικά προϊόντα, ούτε εμπίπτει στις πρόνοιες αυτής της οδηγίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα