Πρώτο Συμβούλιο Περιβάλλοντος της ΕΕ υπό την Προεδρία της Κύπρου

11:42 25/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη στο Λουξεμβούργο το πρώτο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος υπό την Προεδρία της Κύπρου.

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους κατά την είσοδό του στο Συμβούλιο, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης που προεδρεύει του Συμβουλίου είπε ότι θα συζητηθούν θέματα όπως η Διάσκεψη της Ντόχα για την κλιματική αλλαγή, τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, καθώς και η ανακύκλωση

πλοίων.

Οι Υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ θα συζητήσουν για τα συμπεράσματα του Συμβουλίου για τη Διάσκεψη της Συνθήκης για την κλιματική αλλαγή και του σχετικού Πρωτοκόλλου του Κιότο, που θα γίνει στην Ντόχα, του Κατάρ από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Πηγές της Προεδρίας ανέφεραν χθες ότι η Κύπρος θα επιδιώξει την επίτευξη κοινής ευρωπαϊκής θέσης στη Διάσκεψη της Ντόχα για την κλιματική αλλαγή.

Το Συμβούλιο, αναμένεται επίσης να υιοθετήσει Συμπεράσματα Συμβουλίου σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο. Αντικείμενο των Συμπερασμάτων αποτελεί η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της Διάσκεψης καθώς και η προετοιμασία των ευρωπαϊκών θέσεων για τη μετά Ρίο εποχή.

Η πρόταση κανονισμού που κατέθεσε η Κομισιόν τον Μάρτη σχετικά με την ανακύκλωση πλοίων θα είναι επίσης ένα από τα θέματα στην ατζέντα του Συμβουλίου.

Ο κανονισμός αυτός προνοεί την επικύρωση ή προσχώρηση των κρατών μελών στην Σύμβαση του Χόνγκ Κογκ, η οποία αφορά την ασφαλή και φιλική προς το περιβάλλον ανακύκλωση των πλοίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα