Πρωτοχρονιάτικα πακέτα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας

12:41 30/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πεντακόσια περίπου Πρωτοχρονιάτικα πακέτα σε ισάριθμες οικογένειες που στηρίζονται εβδομαδιαίως από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας προσφέρθηκαν σήμερα από το Δήμαρχο Ανδρέα Λουρουτζιάτη, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Λουρουτζιάτης, «σήμερα από τις 11 το πρωί, με τη συμμετοχή 12 Δημοτικών Συμβούλων και εθελοντών από το 123ο Σύστημα Προσκόπων Λάρνακας και το 30ο Σύστημα Προσκόπων Αμμοχώστου,

έχουμε προσφέρει 500 περίπου πρωτοχρονιάτικα πακέτα σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

Δυστυχώς, συνέχισε, «ο αριθμός των συμπολιτών μας που χρειάζονται βοήθεια είτε γιατί είναι πολύτεκνοι, είτε γιατί είναι μονογονεϊκές οικογένειες, είτε γιατί έχουν προβλήματα που πηγάζουν από την ανεργία και την οικονομική κρίση αυξάνεται συνεχώς. Το Δεκέμβριο που ο Δήμος Λάρνακας έχει καθιερώσει ως μήνα αλληλεγγύης και προσφοράς έχουμε δώσει τρόφιμα σε πάνω από 1,600 οικογένειες που αντιστοιχούν γύρω στις 7 χιλιάδες άτομα».

Νοιώθουμε πολύ συγκινημένοι με την προσφορά των οργανωμένων συνόλων, των συμπολιτών μας που στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο γιατί χωρίς τη δική τους στήριξη δεν θα είχαμε μαζέψει αυτά τα τρόφιμα και να συνεχίζουμε την προσπάθεια από τον Απρίλη που ξεκινήσαμε.

Ο κ. Λουρουτζιάτης ευχαρίστησε τους εθελοντές που αφιερώνουν «από το δικό τους χρόνο ακόμα και σήμερα για να βοηθήσουν στην καλύτερη διεκπεραίωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και ευλογημένα και το 2013 να μην χρειάζεται να έχουμε Κοινωνικά Παντοπωλεία, ωστόσο δηλώνω ότι για όσο καιρό χρειάζονται ο Δήμος Λάρνακας θα είναι αρωγός, συμπαραστάτης και θα συνεχίσει να φροντίζει τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη γιατί το δικό τους πρόβλημα είναι και δικό μας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε πως «στα Πρωτοχρονιάτικα πακέτα περιλαμβάνεται ξηρή τροφή και ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε οικογένειας, εάν δηλαδή έχουν μικρά παιδιά προσθέτουμε και παιδικές τροφές ή οτιδήποτε άλλο έχουμε και είναι αναγκαίο. Επίσης έχουμε δώσει κοτόπουλο, βασιλόπιτα, ψωμί και κρασί, όλα προσφορά συμπολιτών μας. Προσφέραμε στις οικογένειες ακόμα και σοκολατένιες τρούφες που έφτιαξαν μέλη του Συστήματος Οδηγών Λάρνακας – Αμμοχώστου».

Keywords
Τυχαία Θέματα