Πρωτοσέλιδο της Κίπρις για διαμαρτυρία Τ/κ μπροστά από τα γραφεία του ΑΚΕΛ

17:56 25/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την διαμαρτυρία μιας Τ/κ που διαμένει τα τελευταία 7 χρόνια στις ελεύθερες περιοχές επειδή δεν μπορούσε πριν να πληρώσει τα χρέη της στα κατεχόμενα, έξω από τα γραφεία του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, προβάλλει πρωτοσέλιδα και με σχετική φωτογραφία στο σημερινό της φύλο η Κίπρις.

Με τίτλο «Έμεινε στο δρόμο», η τ/κ εφημερίδα γράφει ότι πρόκειται για την Τ/κ Ντουντού Γιαβούζ και τον εκ Τουρκίας – όπως αναφέρεται – σύζυγό της,

που δεν κατονομάζεται, οι οποίοι για επτά χρόνια διαμένουν σε ένα σπίτι στην Λευκωσία το οποίο ενοικιάζουν. Τόσο το ενοίκιο του σπιτιού όσο και τα αναγκαία τρόφιμά τους, το ζεύγος τα κάλυπτε από το μηνιαίο κοινωνικό βοήθημα  που λάμβανε από την Κυβέρνηση, ύψους 670 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εφημερίδα η Γιαβούζ, τον περασμένο Δεκέμβριο η οικογένεια είχε αποταθεί στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης για έκδοση άδειας διαμονής στον εκ Τουρκίας σύζυγό της. Πριν από έξι μήνες η οικογένεια ενημερώθηκε γραπτώς από την «ε/κ κυβέρνηση» – όπως αναφέρεται η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας – ότι το  μηνιαίο βοήθημα θα αποκοπεί με το αιτιολογικό ότι δεν διαμένει συνεχώς στις ελεύθερες περιοχές αλλά και στα κατεχόμενα.

Αφού απέρριψε τον πιο πάνω ισχυρισμό, η Γιαβούζ ανέφερε ότι μετά την αποκοπή του βοηθήματος, και για λίγο χρονικό διάστημα, εξασφάλιζε το ενοίκιο και τα τρόφιμά τους από οικονομική βοήθεια που λάμβανε από την οικογένεια και τους γείτονές της. Όμως λόγω του ότι  τους τελευταίους μήνες δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τους έκανε έξωση με αποτέλεσμα να μείνουν στο δρόμο.

Η Γιαβούζ ανέφερε ότι συναντήθηκε με αρκετούς αρμόδιους της Κυβέρνησης και έκανε αρκετές προσπάθειες για να της παραχωρήσουν ξανά το κοινωνικό βοήθημα χωρίς αποτέλεσμα, σημειώνοντας πως η ίδια πιστεύει πως ένας σημαντικός παράγοντας που τους αποκόπηκε το βοήθημα είναι επειδή ο σύζυγός της είναι από την Τουρκία. «Μου είπαν ότι ο σύζυγός μου έχει φωτογραφίες με κάποιον Παλαιστίνιο, ότι μεταξύ μας υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας και ότι ο γάμος μας δεν είναι έγκυρος. Εγώ ζήτησα να μου δώσουν τις φωτογραφίες όμως δεν μου τις έδωσαν επειδή δεν υπήρχαν. Μου είπαν ‘Κάνε παράπονο για το σύζυγό σου, να τον απελάσουμε και να σου δώσουμε εσένα το βοήθημα’».

Έτσι, ανέφερε, αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί με τα πράγματά της έξω από τα γραφεία του ΑΚΕΛ στην Λευκωσία, αφού μόνο η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ – όπως είπε – μπορεί να τους βοηθήσει, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε γι’ αυτούς. Προσπάθησαν, ανέφερε, να ενημερώσουν τα ε/κ τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ΜΜΕ αλλά εμποδίστηκαν, όπως ισχυρίστηκε. από το ΑΚΕΛ. Η Γιαβούζ αναφέρει επίσης ότι η ίδια αποτάθηκε στο Γραφείο Εξευρέσεως Εργασίας για να βρει δουλειά χωρίς όμως καμιά θετική απάντηση, επειδή, όπως ισχυρίζεται, είναι Τ/κ.

Θέλει, συνέχισε, να επιστρέψει στα κατεχόμενα και εάν κάποιος την βοηθήσει, θα δουλέψει για να ξεπληρώσει τα χρέη της.

Keywords
Τυχαία Θέματα