Προβλήματα ΜμΕ και ελεύθερων επαγγελματιών έθεσε η ΠΟΒΕΚ στον ΥΠΕΣ

19:06 4/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θέσεις και εισηγήσεις πάνω σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις σε θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, παρουσίασε η ΠΟΒΕΚ σε συνάντησή της με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση, στην τρίωρη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η δημιουργία θεσμικού πλαισίου για εμποροβιοτεχνικό επιμελητήριο, ο καθορισμός κριτηρίων για επιχειρηματικές δραστηριότητες που παρατηρείται κορεσμός και υπερπληθώρα, η παραχώρηση άδειας ανέγερσης σε ανοικτούς τουρκοκυπριακούς χώρους πρόχειρων

επαγγελματικών υποστατικών και η πολιτική χωροθέτηση και αδειοδότηση νέων πρατηρίων πετρελαιοειδών.

Συζητήθηκαν επίσης, η Επαναφορά δικαιώματος διενέργειας μελετών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων στους ηλεκτρολόγους μέλη της Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ, η ρύθμιση των επαγγελματιών Θαλασσίων Αθλημάτων, η πολιτική στις Βιοτεχνικές περιοχές, η έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων από τις Επαρχιακές Διοικήσεις και τα γραφεία του Πολίτη με δωρεάν φωτογράφηση εις βάρος των επαγγελματιών φωτογράφων.

Πέραν των εκπροσώπων της Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Πρόεδροι των Συνδέσμων Πρατηρίων Πετρελαιοειδών, Θαλασσίων Αθλημάτων και Περιπτερούχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα