Ψηλάφηση στήθους: 10 λεπτά το μήνα μπορεί να σώσουν τη ζωή σας

07:51 17/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ψηλάφηση και η αυτοεξέταση του στήθους είναι κάτι που πρέπει κάθε γυναίκα να μάθει να κάνει μετά την εφηβεία της. Κάθε γυναίκα θα πρέπει να γνωρίζει πως να ανακαλύπτει τυχόν ύποπτα σημάδια. Σε πολλές περιπτώσεις σώζει ζωές. Αν νιώσει κάτι περίεργο τότε αμέσως πρέπει να απευθυνθεί στον γιατρό της. Η Αντζελίνα Τζολί, που είχε και ιστορικό και άνηκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, κάθε μήνα μετά την περίοδο της ψηλάφιζε το στήθος της. Στο επιστημονικό κείμενο που θα διαβάσετε θα ενημερωθείτε πλήρως πως να κάνετε αυτοεξέταση στο στήθος σας, τόσο μπροστά στον καθρέπτη, όσο και ξαπλωμένη. Θα μάθετε επίσης ποια σημάδια είναι ανησυχητικά.

Αφιερώνοντας μόνο 10΄ λεπτά τον μήνα για τον εαυτό σας,με την αυτοψηλάφηση βοηθάτε στην διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην πλήρη ίαση. Σκοπός της αυτοψηλάφησης είναι, μέσω της πολλαπλής επανάληψής της, να γνωρίσει η γυναίκα τη φυσιολογική μορφολογία των μαστών της,και να μπορέσει να αναγνωρίσει έγκαιρα οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτή.

Το πιο πεπειραμένο χέρι για τον κάθε μαστό είναι το δικό σας χέρι για τον δικό σας μαστό αφού έχει αποδειχθεί πως οι ίδιες οι γυναίκες μπορούν να ψηλαφήσουν πολύ μικρούς όγκους απο 0.5-1 εκατοστό.

Πως θα το καταφέρετε αυτό?

Είναι πολύ απλό και εύκολο αρκεί να ακολουθήσετε τις λίγες αλλά χρήσιμες συμβουλές…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα