Ψηλό επίπεδο ευθύνης από όλους για την οικονομία ζητά ο Ομήρου

13:58 23/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε όλους να επιδείξουν υψηλό επίπεδο ευθύνης στα θέματα οικονομίας, αφού ο τόπος διέρχεται -όπως είπε- πολύ δύσκολες ώρες.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο μετά το πέρας του μνημόσυνου του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59 Μιχαήλ Νικολάου στη Μεσόγη, ο Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε ότι «δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μια διαχείριση των

θεμάτων που αφορούν στην οικονομία είτε από την Κυβέρνηση είτε από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, είτε από οποιοδήποτε πρόσωπο που θα μπορούσε να επηρεάσει τις οικονομικές εξελίξεις κατά τρόπο που να συνιστά υπονόμευσης της αξιοπιστίας της χώρας εντός και εκτός».

«Είναι συνεπώς με λύπη που διαπιστώνω ότι οι πρόσφατες αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την ζώνη του Ευρώ, δημιουργούν πρόβλημα αξιοπιστίας της Κύπρου και επιτείνουν το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στον χώρο της οικονομίας», πρόσθεσε ο κ. Ομήρου.

Δεν είναι δυνατόν, συνέχισε ο κ. Ομήρου, «τη στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία προεδρεύει της ΕΕ να δίνει μηνύματα έλλειψης εμπιστοσύνης προς την ίδια την Ένωση και προς ένα από τους σημαντικούς θεσμούς της Ένωσης που είναι η νομισματική και οικονομική ένωση».

Ο Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε το λαό να αντιληφθεί ότι έξοδος από την ζώνη του Ευρώ και επιστροφή στη Λίρα θα σημάνει καταστροφή για τον τόπο.

«Θα υπάρξει άμεση υποτίμηση της λίρας και δεδομένου ότι η Κύπρος στηρίζεται στις εισαγωγές θα αυξηθούν οι τιμές, θα παραλύσει η αγορά και θα δημιουργηθούν παρόμοιες συνθήκες με την πτώχευση της Αργεντινής. Καλώ όλους όταν διατυπώνουν απόψεις για τέτοια ζητήματα να είναι πολύ προσεκτικοί ειδικά όταν τείνουν να οδηγήσουν την Κύπρο στο παρελθόν», είπε ο κ. Ομήρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα