Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

11:21 24/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν πτώση την Τρίτη, ανατρέποντας την ανοδική πορεία της προηγούμενης ημέρας που είχε φτάσει σχεδόν στα ψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, καθώς αυξήθηκαν οι ανησυχίες για μια ελληνική πτώχευση καθώς οι συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ ελληνικής Κυβέρνησης και ιδιωτών επενδυτών συνάντησαν προβλήματα και πάλι.

Ταυτόχρονα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι αγορές επηρεάστηκαν επίσης από αδύναμα αποτελέσματα

που ανακοινώθηκαν από τη Siemens και την KPN.

Οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης απέρριψαν την προσφορά των ιδιωτών πιστωτών για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και αν δεν βρεθεί μια λύση ως το Μάρτιο, όταν η Αθήνα πρέπει να ξεπληρώσει 14,5 δις ευρώ ώριμου χρέους, μπορεί να καταλήξει σε χρεωκοπία.

«Οι πληρωμές του ελληνικού χρέους έχουν αρχίσει να διαγράφονται και η κατάσταση πρέπει να επιλυθεί», ανέφερε η Αντρεα Ουίλιαμς που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2,1 δις δολαρίων για την εταιρεία Royal London Asset Management.

Η ολλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών KPN σημείωσε πτώση 8,3% μετά την επανεκτίμηση προς τα κάτω των προοπτικών κερδών της, ενώ η γερμανική εταιρεία Siemens, που επηρεάζει την κατασκευαστική βιομηχανία της Ευρώπης, σημείωσε πτώση 3% όταν τα αποτελέσματα της για το πρώτο τρίμηνο δεν ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων αναλυτών.

«Υπάρχουν αρκετά αρνητικά σχόλια για να κρατήσουν την αγορά σε δυσκολία, τα νούμερα της Siemens δεν ήταν πολύ καλά και θα είναι εστία ανησυχίας για τις άλλες βιομηχανίες και η KPN οδηγεί τα πράγματα σε πτωτική πορεία», ανέφερε η κ. Ουίλιαμς.

Στις 10:11 ώρα Κύπρου ο δείκτης FTSEurofirst 300 των κορυφαίων ευρωπαϊκών μετοχών είχε σημειώσει πτώση κατά 0,5% στις 1.042,54 μονάδες μετά το ψηλότερο κλείσιμο από τις αρχές Αυγούστου που σημειώθηκε τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα