Σ. Ντενκτάς:Να μην ενδιαφερόμαστε πολύ αν οι Ε/κ θέλουν να μοιραστούν κάτι με τους Τ/κ

17:31 18/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι Τ/κ δεν πρέπει να ενδιαφέρονται πολύ για το αν οι Ε/κ θέλουν να μοιραστούν κάτι μαζί τους, δήλωσε ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός» οικονομίας, τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού, Σερντάρ Ντενκτάς.

Σύμφωνα με την Κίπρις, ο κ. Ντενκτάς από την Κιουτάχεια, όπου βρίσκεται προσκεκλημένος από τον Σύνδεσμο Ανάπτυξης και Συνεργασίας (AKIDER) είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό θα συνεχιστούν τον Οκτώβριο και θα συζητήσουμε το πρόβλημα που συζητούμε εδώ και μισό αιώνα, χωρίς να είμαστε σε θέση να φτάσουμε σε λύση.

«Λένε ότι αυτή τη φορά θα φτάσουμε σε λύση. Θα δούμε. Θα δούμε όλοι μαζί αν η ε/κ πλευρά θα μοιραστεί τίποτα μαζί μας αυτή τη φορά. Εμείς δεν θα πρέπει να είναι στη θέση της αναμονής μέχρι οι άλλοι να μπουν στο κλίμα. Εμείς δεν πρέπει να ενδιαφερόμαστε πάρα πολύ για το αν οι Ε/κ θέλουν να μοιραστούν μαζί μας».

Αναφέρθηκε και στα λεγόμενα εμπάργκο. «Εφάρμοσαν εμπάργκο εναντίον μας. Δεν θα είμαστε σε θέση να σταθούμε στα πόδια μας; Υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Ας το κατανοήσουμε αυτό επιτέλους. Για χρόνια μας λένε ‘για όνομα του Θεού, να μην προσβάλλουν τον ΟΗΕ και η ΕΕ δεν πρέπει να πει τίποτα εναντίον μας’ και συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις με τους Ε/κ, οι οποίοι δεν αποδέχονται μια συμφωνία μαζί μας».

Από την άλλη, συνέχισε ο Σερντάρ Ντενκτάς, από το 1996 δεν είναι σε θέση να καθορίσουν την οικονομική ολοκλήρωση με την Τουρκία. Καταφέραμε να πεθάνουμε μαζί, είπε απευθυνόμενος στο τουρκικό ακροατήριό του, ώστε να μπορέσουν (οι Τ/κ) να μετατρέψουν τα (κατεχόμενα) εδάφη σε πατρίδα τους, «αλλά δεν καταφέραμε να κάνουμε να σταθεί στα πόδια του το κράτος που ορίσθηκε σε αυτά τα εδάφη».
Για τον Ντενκτάς το ψευδοκράτος είναι το δεύτερο τουρκικό κράτος στον κόσμο μετά την Τουρκία και πρόσθεσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των τουρκογενών κρατών, υπό την ηγεσία της Τουρκίας θα αναζωογονήσει τους Τ/κ από πολιτιστικής, οικονομικής και πολιτικής άποψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα