Απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης για βάση Λακατάμιας επικρίνει ο Βουλευτής Σαμψών

16:52 18/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για πιθανή διασπάθιση και σπατάλη δημοσίου χρήματος μίλησε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Σωτήρης Σαμψών με αφορμή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων στην αεροπορική βάση Λακατάμιας το 2010, την ίδια ώρα που λίγο μετά λήφθηκε απόφαση για μεταφορά των ελικοπτέρων στην Πάφο.

Ο κ. Σαμψών σχολίασε το θέμα με αφορμή συζητήσεις που γίνονται για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και υπενθύμισε ότι τον Οκτώβριο του 2010 ο ίδιος είχε θέσει στον ΥΠΑΜ σειρά ερωτημάτων για το κόστος αναβάθμισης κτιριακών εγκαταστάσεων, πότε λήφθηκε απόφαση, ποιοι λόγοι οδήγησαν

στη λήψη αυτής απόφασης κτλ, λέγοντας ότι δεν πήρε καμία απάντηση.

Στη συνέχεια ενέγραψε το θέμα για συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου τον Ιούλιο του 2011 και ενώ το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους επανέλαβε τα ερωτήματά του στο ΥΠΑΜ.

Χαρακτήρισε το θέμα ιδιαίτερα σοβαρό και σημαντικό, λέγοντας ότι δαπανήθηκαν εκατομμύρια για αναβάθμιση της βάσης και λίγο μετά τέθηκε σε αχρησία αφού τα ελικόπτερα μετακινήθηκαν στην Πάφο.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ έθεσε ερωτήματα για το ποιοι ενεπλάκησαν στην απόφαση αυτή και ποιοι ενδεχόμενα να έχουν συμφέροντα από μετακίνηση της βάσης αλλού, και κάλεσε όσους είχαν εμπλοκή να δώσουν εξηγήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα