Σχέδιο άμεσης διακυβέρνησης από το Φ. Κουβέλη

14:22 10/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνέντευξη τύπου με θέμα το σχέδιο άμεσης διακυβέρνησης που αποτελεί και την προγραμματική πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς όσον αφορά τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης στην Αθήνα.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι ως ΔΗΜΑΡ «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην

μείνει η χώρα ακυβέρνητη» ζητώντας από τους πολίτες με την ψήφο τους να αναδείξουν το κόμμα του τρίτη δύναμη.

Επανέλαβε τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ οι οποίες απορρίπτουν την μονομερή ενέργεια καταγγελίας του μνημονίου είτε προέρχεται από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό, προκρίνοντας την αποδέσμευση από το μνημόνιο, σταδιακά και με διαπραγματεύσεις.

Όπως είπε, οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλα «αδυσώπητα μέτρα λιτότητας» χαρακτηρίζοντας ρεαλιστική την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Η πρόταση της ΔΗΜΑΡ, όπως παρουσιάστηκε από τον κ. Κουβέλη, συνοψίζεται σε επτά σήμεία τα οποία είναι:

- Κάθαρση του πολιτικού συστήματος
- Σταδιακή αποδέσμευση στο μνημόνιο
- Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας
- Αγροτική ανάπτυξη της υπαίθρου
- Μεταναστευτική πολιτική
- Υπεράσπιση και διεύρυνση του κοινωνικού κράτους
- Θέματα εξωτερικής πολιτικής

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι οδήγησε τη χώρα σε δεύτερες εκλογές, εξυπηρετώντας το εκλογικό κομματικό του συμφέρον. Τον κατηγόρησε επίσης για «κυμαινόμενη θέση απέναντι στο μνημόνιο», χαρακτηρίζοντας την μονομερή καταγγελία του μνημονίου που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ «άλμα στο κενό».

Ο κ. Κουβέλης κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να αποσαφηνίσει και να σταθεροποιήσει τη θέση του, ενώ αναφερόμενος στο θέμα μετεκλογικών συνεργασιών ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή, λευκή εξουσιοδότηση», σημειώνοντας ότι το πιο σημαντικό για να προχωρήσει σε κάποια συνεργασία είναι η πολιτική που θα εφαρμοστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα