Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται και οι οικοδόμοι της Πάφου

16:21 27/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας αποφάσισε ομόφωνα σήμερα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην Οικοδομική Βιομηχανία της Επαρχίας Πάφου, που συνήλθε στο Οίκημα της ΣΕΚ.

Εκπρόσωποι των ομοσπονδιών οικοδόμων των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ αποφάσισαν όπως η 24ωρη απεργία

πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου. Οι εκπρόσωποι των δυο συντεχνιών τόνισαν ότι τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο είναι οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων, η απασχόληση και εκμετάλλευση φθηνού εργατικού δυναμικού καθώς και η μη τήρηση της συλλογικής σύμβασης .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδομών της ΣΕΚ Πάφου Γιώργος Χριστοδούλου ανέφερε ότι διαπράχθηκε μια τεράστια αδικία εις βάρος των εργαζομένων στην οικοδομική βιομηχανία. Το αποκορύφωμα αυτής της αδικίας, είπε, ήταν η άρνηση των εργοδοτών να μην παραχωρήσουν αυξήσεις και ΑΤΑ στους εργαζόμενους. Τα μέτρα που θα ληφθούν, ανέφερε, είναι μια απάντηση στην προσπάθεια κάποιων να φορτώσουν τα προβλήματα στους ώμους των εργαζομένων και αυτοί να μην αναλάβουν καμία ευθύνη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδομών της ΠΕΟ Πάφου Νεόφυτος Ασσος ανέφερε ότι τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί στον κλάδο της Οικοδομικής Βιομηχανίας. Δεν θα ανεχτούμε είπε, άλλες απολύσεις ούτε και χαμηλούς μισθούς. Οι εργοδότες, κατέληξε, θα πρέπει να σταματήσουν να επιτίθενται στα κεκτημένα των εργαζομένων και να πορεύονται μαζί τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα