Σε απεργιακό κλοιό η Αθήνα

13:38 18/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε εξέλιξη βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας τα συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια κατά την πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ στο σύνολο του δημοσίου τομέα ενάντια στη λογική της διαθεσιμότητας υπαλλήλων.

Στην

απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι μηχανικοί του δημοσίου, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στο εθνικό τυπογραφείο.

Εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ προανήγγειλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε συντονισμό με τη ΓΣΕΕ, η οποία σήμερα συμμετέχει στην κινητοποίηση με τετράωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται, ενώ συνεχίζεται η πενθήμερη απεργία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, οι οποίοι συνεδριάζουν αύριο για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεών τους ενάντια στη διαθεσιμότητα που, όπως καταγγέλλουν οδηγεί σε απολύσεις καθηγητών. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση που έχει, ήδη, συζητηθεί είναι για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Σήμερα, απεργούν και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων, ενώ στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

Μέχρι και αύριο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, επίσης κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας αλλά και καταγγέλλοντας τις ελλείψεις προσωπικού και υλικού στα δημόσια νοσοκομεία, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι οι σιδηροδρομικοί και οι υπάλληλοι στα λιμάνια, ενώ τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στον κλάδο της ενημέρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα