Σε επ’ αόριστον απεργία κατήλθαν οι λεωφορειούχοι της Πάφου

10:26 1/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε επ’ αόριστον απεργία κατήλθαν από τις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι των λεωφορείων της Πάφου, ζητώντας να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα του Ιανουαρίου. Όλοι οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στη Λεωφόρο Μεσόγης αποφασισμένοι να μην εκτελέσουν κανένα δρομολόγιο.

Σε δηλώσεις του ο Γραμματέας Μεταφορών της ΠΕΟ στην Πάφο Γιώργος Νικολάου, ανέφερε ότι λόγω του ότι δεν καταβλήθηκαν στους λεωφορειούχους τα δεδουλευμένα

του Ιανουαρίου κατήλθαν σε απεργία. Όπως είπε οι λεωφορειούχοι δεν ζητούν τίποτα περισσότερο παρά μόνο τα χρήματα που δικαιούνται.

Ο Γιώργος Νικολάου είπε ακόμη ότι πρόκειται για σοβαρή παραβίαση της συλλογικής σύμβασης από την εταιρεία προσθέτοντας ότι η εταιρεία αδυνατεί να καταβάλει το μισθό Ιανουαρίου στους εργαζομένους ισχυριζόμενη, ότι δεν έχει εξασφαλίσει την κρατική επιχορήγηση.

Ο γραμματέας Μεταφορών της ΣΕΚ στην Πάφο Πέτρος Δημοσθένους, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός αυτό. Σε δηλώσεις του, είπε ότι πρόκειται για σοβαρή παραβίαση της σύμβασης. Οι λεωφορειούχοι τόνισε πρέπει να πάρουν τα χρήματα τους άμεσα. «Είναι η τρίτη φορά που παρατηρείται αυτή η κατάσταση αφού το ίδιο πρόβλημα είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το καλοκαίρι αλλά και τον προηγούμενο μήνα», είπε ο κ. Δημοσθένους. Όπως ανέφερε ο κ. Δημοσθένους οι λεωφορειούχοι δεν θα εκτελέσουν κανένα δρομολόγιο εάν δεν πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται. Όπως είπε, με βάση τη συμφωνία που έχουν συνάψει οι λεωφορειούχοι με τον οργανισμό κανονικά θα έπρεπε να πληρώνονται την τελευταία μέρα του μήνα, πράγμα όπως είπε που δεν τηρείται.

Σε δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ οι λεωφορειούχοι της Πάφου επιβεβαίωσαν ότι δημιουργείται ξανά το πρόβλημα πληρωμής από την πολιτεία προς τις εταιρείες. Οι εταιρείες όπως είπαν επικαλούνται εκ νέου το ίδιο θέμα, με το κράτος να μην έχει καταβάλει προς τις εταιρείες τα χρήματα των επιχορηγήσεων που προβλέπονται από τη μεταξύ τους συμφωνία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν και οι ίδιοι άμεσα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων.

«Η συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη είναι θέμα που αφορά εμάς τους εργαζόμενους που δικαιούμαστε να αμειβόμαστε για την εργασία μας», ανέφεραν.

Keywords
Τυχαία Θέματα