Σε νεκροταφείο αυτοκινήτων μετατράπηκε ο Αγρός, δηλώνουν οι Οικολόγοι

12:43 28/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστων καταδικάζει τους ασυνείδητους που έχουν μετατρέψει “το πανέμορφο ορεινό κεφαλοχώρι της Πιτσιλλιάς, τον Αγρό  σε ένα απέραντο νεκροταφείο παλαιών αυτοκινήτων”, καταγγέλλοντας και την ανοχή που επιδεικνύουν οι αρχές για το θέμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “πριν ακόμη την είσοδο του χωριού από το δρόμο που έρχεται από τη Λευκωσία, ο επισκέπτης έρχεται αντιμέτωπος με σωρούς αυτοκινήτων και παλιών σιδερικών που εμφανίζονται μέσα σε χαράδρες ή στις πλαγιές βουνών”.

Η κατάσταση χειροτερεύει, όπως αναφέρεται, με την είσοδο στο χωριό “αφού δεξιά και αριστερά

του δρόμου είναι σταθμευμένα τα παλιοαυτοκίνητα που ο κύριος αυτός αγοράζει σε δημοπρασίες και μεταφέρει στον Αγρό, για να πωλεί εξαρτήματα σε πελάτες απ’ όλη την Κύπρο”.

“Πρόκειται για ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη τιμωρία. Αντιθέτως, φαίνεται ότι ο παράνομος ετοιμάζει νέο χώρο απόθεσης των αποβλήτων παλιοσαράβαλων, αφού άρχισε την ισοπέδωση του βουνού για να δημιουργήσει χώρο παρουσίασης της πραμάτειας του. Έλεος πια! Δεν υπάρχουν επιτέλους αρχές σε αυτή την χώρα;”.

Keywords
Τυχαία Θέματα