Σε υψηλό 16 μηνών η ανεργία στη Βρετανία

17:22 15/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε υψηλό 16 μηνών, στο 8,4%, ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία το τελευταίο τρίμηνο του 2011, ενώ ο αριθμός των ατόμων που ζητούν επιδόματα ανεργίας ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Οπως ανακοίνωσε η εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας (ONS), το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 8,4%, που είναι το υψηλότερο από το τρίμηνο μέχρι το Νοέμβριο του 1995.

Τα άτομα που κατέθεσαν αίτηση για επίδομα

ανεργίας αυξήθηκαν κατά 6.900 τον Ιανουάριο, φθάνοντας συνολικά στο 1,61 εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με την ONS. Ο αριθμός είναι ο υψηλότερος από τον Ιανουάριο του 2010 και παρουσιάζει αύξηση για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα.

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε, εν τω μεταξύ, κατά 48.000 το τρίμηνο μέχρι το Δεκέμβριο του 2011, φθάνοντας στα 2,67 εκατομμύρια άτομα. Ωστόσο, αυτή ήταν η μικρότερη τριμηνιαία αύξηση της ανεργίας από το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο του 2011.

Τα στοιχεία δημοσιοποιούνται τη στιγμή που η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) προέβλεψε την Τετάρτη ότι η Βρετανία θα αποφύγει μια νέα ύφεση, αλλά προειδοποίησε ότι οι προοπτικές της οικονομίας εξαρτώνται από την κρίση χρέους που βιώνουν βασικοί εμπορικοί εταίροι της Βρετανίας στην Ευρωζώνη.

Η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε 0,2% στο τέταρτο τρίμηνο του 2011 και θα επιστρέψει σε ύφεση, παρουσιάζοντας ακόμη μια συρρίκνωση, στο τρέχον τρίμηνο του 2012. Τα στοιχεία για το ρυθμό ανάπτυξης του πρώτου τριμήνου του έτους θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο.

Η Κυβέρνηση συνασπισμού των κομμάτων Συντηρητικών και Φιλελεύθερων Δημοκρατών ελπίζει ότι ο ιδιωτικός τομέα θα μπορούσε να δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας για να αντισταθμίσει τις βαριές απώλειες στο δημόσιο τομέα, αλλά η οικονομία έχει πληγεί σκληρά από την κρίση στην Ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα