Σέρνει τη χώρα στο χάος, σχολιάζει για Τσίπρα ο Σαμαράς

20:02 8/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επίθεση κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη δήλωση του κ. Τσίπρα μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε

ότι ο κ. Τσίπρας φαίνεται να κάνει ό,τι μπορεί για να μη σχηματιστεί τελικά κυβέρνηση, αλλά ένα αριστερό αντι-ευρωπαϊκό μέτωπο και του πρόσαψε ότι σέρνει τη χώρα στο χάος και ότι συμπεριφέρεται με αλαζονεία και λαϊκισμό.

«Ακούγοντας τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, αντιληφθήκαμε ότι δεν έχει καμία διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα και προοπτική της Ελλάδας! Απλά ερμηνεύει ο ίδιος, με απίστευτη αλαζονεία, το εκλογικό αποτέλεσμα ως ”εντολή” να σύρει τη χώρα στο χάος. Διότι αυτά που αναφέρει περί ”λογιστικής έρευνας του χρέους” κι άλλες ακρότητες, οδηγούν κατευθείαν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Του θυμίζω ότι αποκρατικοποιήσεις γίνονται παντού στον κόσμο, ακόμα και στην Κίνα. Ενώ επανακρατικοποιήσεις, όπως προτείνει ο ίδιος και το πρόγραμμά του, δεν γίνονται πουθενά! Και δεν υπάρχουν και χρήματα να τις κάνει!».

Για να γίνουν όλα αυτά που λέει, πρέπει να βγει η χώρα από το ευρώ, συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς. «Γιατί δεν το λέει ξεκάθαρα;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Δεν μου ζητάει ο κ. Τσίπρας να πάρω πίσω την υπογραφή μου στην επιστολή που έστειλα στην Ευρώπη, με την οποία ευθέως ζητούσα τροποποιήσεις στην πολιτική του Μνημονίου. Μου ζητάει να βάλω την υπογραφή μου στη διάλυση της Ελλάδας! Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω…»

Περαιτέρω, ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα ότι «η Ελλάδα είναι στο ευρώ. Και για να γίνουν όσα προτείνει ο ίδιος, θα πρέπει να βγει από το ευρώ! Κι αν έβγαινε από το ευρώ, τότε δεν θα μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτε, διότι η καταστροφή της κοινωνίας και της οικονομίας θα ήταν σίγουρη και χωρίς προηγούμενο». Η χώρα δεν αντέχει παιχνίδια με τη φωτιά», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή της πορεία και θα δώσει πολιτική σταθερότητα και κοινωνική ανακούφιση. Δεν θα αφήσουμε τους οπαδούς του λαϊκισμού να αποτελειώσουν τη διάλυση της χώρας.»

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να δώσει την ανοχή της «σε κυβέρνηση μειοψηφίας- στην οποία εμείς δεν θα μετέχουμε – εφ’ όσον, βεβαίως, διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τα εθνικά συμφέροντά της» και έκλεισε λέγοντας ότι ελπίζει μέχρι αύριο οπότε έχει προγραμματιστεί η συνάντηση μεταξύ τους ο κ. Τσίπρας «να έχει συνέλθει».

Keywords
Τυχαία Θέματα