Σιαρλής: Υποχρεωμένοι να πετύχουμε

11:53 23/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, δήλωσε ότι έχει ο νέος Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλής, διαβεβαιώνοντας ότι θα εργαστεί με συναίνεση, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα, θα δώσει όλο του το είναι για να «μοιραστούμε το πάπλωμα», με πρώτο τον ίδιο να συμβάλλει σε αυτό.

Μιλώντας κατά την τελετή διαβεβαίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σιαρλής ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας για το διορισμό του. «Έχω πλήρη επίγνωση των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσω ως Υπουργός Οικονομικών, δεδομένων των δυσκολιών που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία εν μέσω της

πρωτοφανούς παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

Θα εργαστεί, ανέφερε, με συναίνεση, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία για το τι μπορεί να επιτευχθεί σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς. Παρά τις δυσκολίες όμως, πρόσθεσε, είναι γεγονός ότι με διάφορες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σε συνεργασία με τα πολιτικά κόμματα έχουν, ήδη, τεθεί οι βάσεις για τη σωστή αντιμετώπισή τους, όπως για παράδειγμα τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, τα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης κ.ά.

«Αναγνωρίζω το δύσκολο περιβάλλον με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπος ο τραπεζικός τομέας και είμαι έτοιμος να συμβάλω αποφασιστικά και αποτελεσματικά στην απάμβλυνση των δυσκολιών. Είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε και αυτή είναι η δέσμευσή μου».

Ως Υπουργός Οικονομικών, είπε ο κ. Σιαρλής, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη μεγαλύτερη δυνατή συμβολή για μια πετυχημένη άσκηση της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο του θα έχει πολύ σημαντικά ζητήματα να διαχειριστεί, όπως θέματα οικονομικής διακυβέρνησης, δημοσιονομικών προοπτικών, εταιρικής φορολόγησης και άλλα.

«Θα ήθελα να εκφράσω την αισιοδοξία μου ότι με σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα, σε στενή συνεργασία με όλα τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς θα μπορέσουμε συλλογικά να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και με επιτυχία».

Ο νέος Υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα εργαστεί «συλλογικά και άοκνα και θα αφιερώσω όλο το ‘είναι’ μου για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος διακυβέρνησης».

Τίποτα, είπε, δεν λύνεται χωρίς θυσίες και είναι ο ίδιος διατεθειμένος να συνεργαστεί με όλους, «διότι δεν υπάρχει θέμα αποτυχίας, μόνο επιτυχίας. Οι θυσίες αυτές θα έρθουν από όλους και πρέπει να έρθουν από όλους. Χρησιμοποιώ μια δική σας έκφραση: ‘Να μοιραστούμε το πάπλωμα’. Και θα το κάνουμε. Εγώ πρώτος θα κάνω τη θυσία και θα επιτύχουμε».

Το θέμα της οικονομίας είναι εθνικό θέμα, τόνισε, και έτσι πρέπει να το αντιληφθούμε και να το δούμε, ως μια εθνική – όπως είπε – πρόκληση για επίτευξη του καλύτερου δυνατού που μπορούμε υπό τις σημερινές συνθήκες.

Στην προσφώνησή του κατά την τελετή διαβεβαίωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι ολοκληρώνεται ο μερικός ανασχηματισμός και «έχουμε στόχο να δοθεί η απαιτούμενη ώθηση για ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου πλησιάζοντας στο τέλος της πενταετούς κυβερνητικής διαδρομής».

Ο διορισμός τ

Keywords
Τυχαία Θέματα