Σκληρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της διαπλοκής ζήτησε ο ΓΓ ΔΕΟΚ

16:51 20/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Να νομοθετήσουν σκληρά μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της διαπλοκής «που οδήγησε το τραπεζικό σύστημα και τον τόπο στα πρόθυρα της χρεοκοπίας» κάλεσε κυβέρνηση και Βουλή ο ΓΓ της ΔΕΚ, Διομήδης Διομήδους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μιλώντας στην πανσυνδικαλιστική κινητοποίηση που έγινε σήμερα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Διομήδους ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι αποφασιστικά, ενωμένοι και μαχητικοί «θα παλέψουμε

το δίκαιο ταξικό αγώνα για να προστατεύσουμε τις εργασίες μας, τους άνεργους, το βιοτικό μας επίπεδο και το μέλλον των παιδιών μας».

Με την ευκαιρία της εβδομάδας δράσης των Ευρωπαϊκών συνδικάτων κατά της φοροδιαφυγής, σημειώνεται, οι συντεχνίες ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΟΕΛΜΕΚ,ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ κ.α. πραγματοποίησαν μονόωρη στάση εργασίας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα από τις 09:30 –10:30. Εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και ενέκριναν ψήφισμα το οποίο επέδωσαν οι ηγεσίες των οργανώσεων στον Υπουργό Οικονομικών και στον Πρόεδρο της Βουλής.

Οι μαχητικές κινητοποιήσεις θα έχουν συνέχεια, ανέφερε ο κ. Διομήδους. Θα αντισταθούμε, είπε, «με αγώνα στις ενέργειες και αποφάσεις που πλήττουν μονομερώς και άδικα εργαζόμενους, συνταξιούχους και άνεργους όπως οι αυξήσεις καταναλωτικών φόρων (καύσιμα, ΦΠΑ), οι αυθαίρετες απολύσεις και γενικά η συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας και προστασίας».

Είναι ώρα κρίσιμη για τους εργαζόμενους και το κίνημα και θα ανταποκριθούμε στο ιστορικό μας καθήκον ενωμένοι και δυνατοί, κατέληξε ο ΓΓ της ΔΕΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα