Στάσιμο παραμένει αίτημα για αναβάθμιση οδικής σύνδεσης Πάφου – Τίμης

20:23 14/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στάσιμο παραμένει το αίτημα του Κοινοτικού Συμβουλίου της Τίμης σε σχέση με την προώθηση της αναβάθμισης του οδικού δικτύου που συνδέει την Πάφο με την Τίμη.

Το οδικό δίκτυο που συνδέει την Πάφο με την Τίμη, περιοχή στην οποία βρίσκεται και το αεροδρόμιο Πάφου, επιβάλλεται να προχωρήσει δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Τίμης Χαράλαμπος Χαραλάμπους . Η εκτέλεση είπε των έργων στο δρόμο του Διεθνούς Αερολιμένα Πάφου επιβάλλεται, προκειμένου να αποφευχθούν τα δυστυχήματα αφού στο συγκεκριμένο

οδικό δίκτυο έχουν σημειωθεί και θανατηφόρα. Το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο πρόσθεσε που ενώνει την Τίμη με τη Πάφο είναι ένας δρόμος που ενώνει την Ευρώπη με τη Κύπρο.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Τίμης απέστειλε μάλιστα σε μια προσπάθεια προώθησης του έργου επιστολή προς την πρώην Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή. Η απάντηση ωστόσο του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων Παναγιώτη Παναγιώτου προς τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Τίμης δεν άφησε ικανοποιημένο τον κ. Χαραλάμπους .

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων Παναγιώτης Παναγιώτου σε απαντητική επιστολή προς την κοινοτική αρχή ανέφερε πως για το τμήμα του παλαιού δρόμου Λεμεσού – Πάφου μετά από αίτημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Τίμης, είχε ετοιμαστεί παλαιότερα από το Τμήμα Δημοσίων Έργων σχέδιο προσωρινής βελτίωσης που προνοούσε την κατασκευή πεζοδρομίων και διαμόρφωση των συμβολών. Το σχέδιο αυτό είπε, τελικά δεν προωθήθηκε καθώς για την υλοποίηση του απαιτείτο απαλλοτρίωση της αναγκαίας ιδιωτικής γης, μια διαδικασία η οποία είναι χρονοβόρα και επιπρόσθετα το κόστος ήταν αποτρεπτικό όπως ανέφερε, για την υλοποίηση εργασιών, που σχεδιάστηκαν με βάση την προσωρινή βελτίωση του δρόμου.

Σύμφωνα με τη θέση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων θα ήταν ορθότερο το τμήμα του παλαιού δρόμου Λεμεσού Πάφου από τη συμβολή του με το δρόμο προς το Αεροδρόμιο μέχρι τη νέα προτεινόμενη συμβολή που θα δημιουργηθεί από την κατασκευή του υπό μελέτη δρόμου από τον ποταμό Έζουσας να αντιμετωπιστεί ως ενιαία μελέτη βάση ενός λεπτομερούς ρυθμιστικού σχεδίου. Ο κ. Παναγιώτου επεσήμανε επίσης πως όταν ολοκληρωθεί ο πιο πάνω σχεδιασμός που θα καθορίζει τα τελικά πλάτη και διατομή του δρόμου, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων θα μπορούσε να προχωρήσει στη σταδιακή βελτίωση του δρόμου αν εγκριθούν οι ανάλογες πιστώσεις στους Προϋπολογισμούς με προτεραιότητα το τμήμα μεταξύ της συμβολής προς Αεροδρόμιο και Πάφο μέχρι την αντίστοιχη συμβολή με το κέντρο της Τίμης.

Η εξέλιξη αυτή απογοήτευσε τόσο τον Πρόεδρο όσο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου της Τίμης αφού το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο είναι άκρως επικίνδυνο ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες που ο φωτισμός του είναι ελάχιστος. Είπε μάλιστα πως ο συγκεκριμένος δρόμος που συνδέει την Τίμη και τον αερολιμένα της Πάφου με τη πόλη θα έπρεπε να είχε αναβαθμιστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό σχεδόν πριν μια 20ετία. Ο δρόμος πρόσθεσε, θα έπρε

Keywords
Τυχαία Θέματα