Στέφαν Φούλε: Η Κυπριακή Προεδρία ήταν εξαιρετική

15:11 21/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ ήταν εξαιρετική, τόνισε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε, σημειώνοντας ότι η Κύπρος έθεσε το θέμα της διεύρυνσης ψηλά στην ατζέντα της Ενωσης και σημείωσε πολλά και σημαντικά αποτελέσματα.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ στις Βρυξέλλες,

με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, ο Επίτροπος Φούλε ανέφερε ότι ανάμεσα στα επιτεύγματα της Κυπριακής Προεδρίας τους τελευταίους έξι μήνες περιλαμβάνονται το άνοιγμα εννέα κεφαλαίων για την Ισλανδία και το άνοιγμα και κλείσιμο του πρώτου διαπραγματευτικού κεφαλαίου για το Μαυροβούνιο.

«Η συνεργασία μου με την Κυπριακή Προεδρία ήταν πολύ θετική και εποικοδομητική. Ηταν μια εξαιρετική προεδρία η οποία έθεσε το θέμα της διεύρυνσης ξανά ψηλά στην ατζέντα και έφερε αποτελέσματα», υπογράμμισε ο κ. Φούλε.

Σημείωσε ακόμη ότι υιοθετήθηκαν συμπεράσματα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, τα οποία σε επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της ΕΕ για τη διεύρυνση ως βασική πολιτική της Ενωσης. Επίσης, είπε, τα Συμπεράσματα αυτά δημιουργούν τις απαραίτητες συνθήκες για να διατηρηθεί η δυναμική της διεύρυνσης ή ακόμη, να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο έτος, δίνοντας σαφείς προοπτικές στις υποψήφιες χώρες σχετικά με το πώς και πότε πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας ένταξης.

Σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στη διάρκεια της Ιρλανδικής Προεδρίας, ο κ. Φούλε είπε ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική στις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, αλλά τόνισε ότι «και οι δύο πλευρές πρέπει τώρα να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει αυτό πραγματικότητα και να διατηρηθεί η δυναμική μέσα από συγκεκριμένα βήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα