Στεφάνου: Οι θέσεις της Τουρκίας δεν βοηθούν στη λύση του κυπραικού

16:07 5/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τις θέσεις που εκφράζει η Τουρκία, διερωτάται κανείς πώς μπορεί να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι, εάν υπάρχει καλή θέληση και εάν γίνουν σεβαστά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τότε μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό, αλλά δυστυχώς η Τουρκία δεν λειτουργεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ερωτηθείς για δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών

Αχμέτ Νταβούτογλου ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί και μέσα σε έξι ημέρες, ο κ. Στεφάνου είπε ότι “ο κ. Νταβούτογλου είπε και διάφορα απαράδεκτα αναφορικά με την Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με την ευρωπαϊκή προεδρία, τα οποία επανέλαβε“.

“Αντιλαμβάνεστε ότι με τέτοιες θέσεις διερωτάται ο καθένας πώς μπορεί να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό“, σημείωσε.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι, “εάν υπάρχει καλή θέληση και εάν γίνουν σεβαστά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τότε ναι μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό, αλλά δυστυχώς η Τουρκία δεν σέβεται και δεν εφαρμόζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, που προνοούν για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, για ένα κράτος με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα, και από τη στιγμή που δεν γίνονται σεβαστά αυτά τα ψηφίσματα, τότε λύση στο Κυπριακό, αντί να πλησιάζει, απομακρύνεται“.

“Το ζητούμενο, λοιπόν, από την Τουρκία είναι αυτό που θέτει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Τουρκία και επανέλαβε στα πρόσφατα συμπεράσματά του ότι χρειάζεται να σεβαστεί και έμπρακτα να εργαστεί προς την κατεύθυνση της λύσης. Ας αφήσει, λοιπόν, τις δηλώσεις η Τουρκία και ας συνεργαστεί στην προσπάθεια να πετύχουμε λύση στο Κυπριακό“, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα