Στέλλα Κυριακίδου: Συνεχίζουν οι Απαράδεκτες Καθυστερήσεις στα Αποτελέσματα Βιοψιών

11:55 14/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Απαράδεκτες και πιθανών επικίνδυνες για την υγεία των ασθενών είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο ιστοπαθολογικό για την παράδοση των αποτελεσμάτων βιοψίας, παρ’ όλες τις προσπάθειες του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Υπάρχουν ασθενείς που έκαναν βιοψία τον Δεκέμβρη και μετά από σχεδόν 2 μήνες δεν έχουν λάβει καμία απάντηση.
Αυτήν την καθυστέρηση την καταγγέλλω τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια, δυστυχώς όμως κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί από το Υπουργείο Υγείας για να επιλυθεί αυτό το χρονίζων πρόβλημα. Ενώ, το Υπουργείο προβαίνει σε εξαγγελίες πριν τις εκλογές,

αφήνοντας τα σοβαρά προβλήματα στον χώρο της υγείας που βασανίζουν συνεχώς του ασθενείς να είναι άλυτα.

Τέτοιου είδους περιστατικά στον τομέα της υγείας παραβιάζουν τη σχετική νομοθεσία για την κατοχύρωση και προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών. Παραβιάζουν το δικαίωμα σε καλή ποιότητα φροντίδα υγείας και θεραπείας εντός εύλογου χρόνου προς το συμφέρον του ασθενούς και το δικαίωμα στην έγκαιρη ιατρική πληροφόρηση.

Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει η ποιότητα υγείας και ζωής των ασθενών, καθώς η πιθανή μη έγκαιρη διάγνωση συνεπάγεται μη έγκαιρη θεραπεία με όλα τα πιθανά αρνητικά συνεπακόλουθα που μπορεί αυτό να προκαλέσει στην υγεία των ασθενών.

Στέλλα Κυριακίδου
Βουλευτής ΔΗΣΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα