Στη σημαία του ψευδοκράτους στον αγώνα ΑΕΛ – Φενερμπαχτσέ αναφέρεται ο Τ/Κ τύπος

10:44 26/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο σημερινός τουρκοκυπριακός Τύπος αναφέρεται στα πρωτοσέλιδά του στην νίκη της τουρκικής Φενερμπαχτσέ σε αγώνα στο ΓΣΠ με την λεμεσιανή ομάδα της ΑΕΛ από με 0-1 σε αγώνα για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Europa League.

Τίτλος της «Γενί Ντουζέν» στο αθλητικό της ένθετο είναι «`Εγκεμέν` Φενέρμπαχτσε στο ΓΣΠ» και γράφει ότι όσοι οπαδοί παρακολούθησαν τον αγώνα «έφυγαν από το γήπεδο

χαμογελώντας». Η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της αναφέρεται στον αγώνα και έχει τίτλο «Νίκησε η φιλία».

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Τζεκ Μουτλούγιακαλι γράφει ότι ενώ οι Τ/κ κρατούσαν τουρκικές σημαίες οι Ε/κ κρατούσαν μόνο σημαίες της ΑΕΛ και όταν ένας φανατικός θέλησε να ανοίξει ελληνική σημαία, παρεμποδίστηκε από του φιλάθλους της ΑΕΛ.

Για την σημαία του ψευδοκράτους γράφει ότι αυτή την άνοιξε κάποιος κατά στην διάρκεια του ημιχρόνου.

Η «Γενί Ντουζέν» στο πρωτοσέλιδό της έχει φωτογραφίες από τον αγώνα ενώ κυριαρχεί μια φωτογραφία με οπαδούς της τουρκικής ομάδας να κρατούν πανό το οποίο έγραφε «το ποδόσφαιρο είναι ειρήνη και φιλία».

Αναφέρεται ακόμα ότι διαψεύστηκαν όσοι περίμεναν επεισόδια ενώ αναφορά γίνεται στην φιλοξενία της ΑΕΛ με τον προπονητή της τουρκικής ομάδας Αϊκούτ Κοτζαμάν να ευχαριστεί για την φιλοξενία αυτή και να ελπίζει ότι το αυτό θα πράξει και η ομάδα του όταν φιλοξενήσει στην Κωνσταντινούπολη την ΑΕΛ.

Τ/κ φίλαθλοι εμψύχωναν την Φενέρμπαχτσέ με διάφορα τραγούδια ενώ αναφέρεται ότι κρατούσαν τουρκικές σημαίες.

Η «Κίπρις» στην πρώτη της σελίδα δημοσιεύει φωτογραφία με Τ/κ φίλαθλο να κρατά σημαία του ψευδοκράτους.

Η «Χαβαντίς» αναφέρεται πρωτοσέλιδα στον αγώνα με τίτλο «Ο αθλητισμός νίκησε την πολιτική».

Η εφημερίδα δημοσιεύει την φωτογραφία με την σημαία του ψευδοκράτους και γράφει ότι παρά τα μέτρα της κυπριακής αστυνομίας φίλαθλος της τουρκικής ομάδας άνοιξε σημαία του κατοχικού καθεστώτος.

Ο τ/κ Τύπος αναφέρεται στους τίτλους που στεγάζουν τον αγώνα με το όνομα του ποδοσφαιριστή Εγκεμέν, ο οποίος σημείωσε και το μοναδικό τέρμα στον αγώνα.

Εγκεμέν στα τουρκικά σημάινει «κυρίαρχος».

Τίτλος της «Αφρίκα» είναι «Η κυριαρχία» στην Κύπρο ανήκει στην Φενέρμπαχτσε ενώ η «Χαμπερντάρ» έχει τίτλο «Κυρίαρχη η Φενέρ επί της Λεμεσού».

Η «Σταρ» με τίτλο «Κυρίαρχη των Ε/κ η Φενέρ» και η «Χαλκίν Σεσί» τιτλοφορεί το δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Η κυριαρχία στο νότο ανήκει στην Φενέρ».

Η «Γενί Ντουζέν» στον αθλητικό της ένθετο με τίτλο «Κάποτε στην Κύπρο…» αναφέρει ότι οι Τ/κ λόγω των λεγόμενων εμπάργκο δεν έχουν την ευκαιρία να αναμετρηθούν σε αγώνες με τις ε/κ ομάδες και κάνει αναφορά σε αγώνα της ΑΕΛ με την τ/κ ομάδα Τσεντίκαγια στις 28 Φεβρουαρίου 1954.

«Οι Τ/κ μόνο ως φίλαθλοι μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες» γράφει.

Keywords
Τυχαία Θέματα