Στη Συμμαχία Πολιτών στελέχη που αποχώρησαν από το ΕΥΡΩΚΟ

11:49 9/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, οι αξιωματούχοι που είχαν αποχωρήσει πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κόμμα ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη Συμμαχία Πολιτών.

Στη διάσκεψη μίλησαν εκ μέρους των αποχωρησάντων ο Στέλιος Αμερικάνος – τέως Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Κόμματος και εκ μέρους της Συμμαχίας Πολιτών ο Γιώργος Λιλλήκας. Ο κ. Αμερικάνος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους λόγους που οδήγησαν τη μεγάλη πλειοψηφία αξιωματούχων, στελεχών και μελών του Ευρωπαϊκού Κόμματος να ενταχτούν στη Συμμαχία Πολιτών: Εκφράζουμε – τόνισε – τη μεγάλη μάζα

των υποστηρικτών του Ευρωπαϊκού Κόμματος που παραμένουν πιστοί στις ιδρυτικές του αρχές και αξίες. Μαζί τους και μαζί με τους συναγωνιστές στη Συμμαχία Πολιτών συνεχίζουμε τη δέσμευση που είχαμε δώσει να υπερασπιστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2004.

Το μεγάλο ποσοστό που ο Γιώργος Λιλλήκας έλαβε στις προεδρικές εκλογές δικαίωσε όλους εμάς που συνταχθήκαμε μαζί του και επιδιώξαμε ουσιαστική ανατροπή. Αυτή την ανατροπή θα τη συνεχίσουμε μέσα από τις τάξεις της Συμμαχίας Πολιτών.

Η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει σήμερα το πολυσυλλεκτικό ρεύμα της αλλαγής, τους ανθρώπους εκείνους που, μακριά από ιδεοληψίες και αποτυχημένες πολιτικές, θα εργαστούν για ένα καλύτερο αύριο. Σ’ αυτή την προσπάθεια θα διαδραματίσουμε το σημαίνοντα ρόλο που αρμόζει στους διαχρονικούς μας αγώνες και τις συνεπείς μας θέσεις. Θα είμαστε μπροστάρηδες στις εθνικές και κοινωνικές διεκδικήσεις. Θα αγωνιστούμε ώστε η Κύπρος να γίνει ελεύθερη και όχι τουρκικό προτεκτοράτο με αγγλική επικυριαρχία. Θα παραμείνουμε αντίθετοι στη ρατσιστική λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Θα αγωνιστούμε για απαλλαγή από το μνημόνιο που επιβάλλει την ξενοκρατία στον τόπο μας.

Κατά τη διάσκεψη ανακοινώθηκε η ένταξη του Νίκου Κουτσού – Βουλευτή Αμμοχώστου στη Συμμαχία Πολιτών.
Παρόντες στη διάσκεψη ήσαν και οι Στράτος Παναγίδης – τέως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Γιάννης Κοζάκος – τέως Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής Κερύνειας και Αλέξανδρος Μιχαηλίδης – τέως μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα