Σαμαράς: «Η αντιπολίτευση διώχνει τους επενδυτές»

11:47 9/6/2013 - Πηγή: Matrix24

«Όλοι μαζί κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια» είπε από το βήμα του προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός.

Από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», ο Α. Σαμαράς μίλησε και για τις αναφορές που γίνονται στον ξένο τύπο για την ανάκαμψη της Ελλάδας

Κάνοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

υπογράμμισε πως «η αντιπολίτευση διώχνει τους επενδυτές» ενώ μιλώντας και για τον Α. Τσίπρα είπε πως «ο λαϊκισμός δεν κερδίζει έδαφος παρά την κρίση».

«Η τρικομματική κυβέρνηση έχει διαφωνίες κυρίως ιδεολογικές αλλά έχει καταφέρει μέσα σε 11 μήνες που κυβερνά να σταθεροποιήσει τη χώρα και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και σημείωσε σχετικά με το ΔΝΤ ότι, « τα λάθη τα είχαμε επισημάνει από το πρώτο μνημόνιο, αλλά σήμερα πλέον δεν έχει νόημα να κοιτάζουμε πίσω και προχωράμε μπροστά».

«Το μόνο μελανό σημείο των τελευταίων χρόνων είναι οι νεοναζί» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπηρετεί τους νεοναζί όταν ζητά να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες».

Ακόμη είπε ότι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε «λαϊκιστικό παραλήρημα» και μίλησε για «γκρίνια» στο εσωτερικό του, καθώς οι συνιστώσες δεν θέλουν να διαλυθούν και χαρακτηρίζονται από αντιφάσεις και διαφωνίες. «Αν θέλουν να διαλύσουν τις συνιστώσες γιατί μιλάνε πιο ακραία από τις πιο ακραίες συνιστώσες τους; Τους αφήνουμε να τσακώνονται», παρατήρησε ο κ. Σαμαράς.

Λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας του, αναφορικά με την επένδυση των μεταλλίων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής ο πρωθυπουργός τόνισε σε συγκεντρωμένους που βρίσκονταν έξω από το χώρο του συνεδρίου πως «η επένδυση θα γίνει».

Για το Κυπριακό τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης λύσης, αλλά διαφώνησε κατηγορηματικά με τυχόν «νεκρανάσταση του διαβόητου σχεδίου Ανάν», όπως το χαρακτήρισε. Η προτεραιότητα είναι να ορθοποδήσει η Κύπρος και κανείς δεν πρέπει να σκεφτεί να την εκβιάσει σε αυτή την αδύνατη στιγμή.

Για την Τουρκία είπε ότι δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα, όμως χρειάζεται ηρεμία στις διμερείς σχέσεις, αυτό το θέλει πλέον και η Τουρκία κι αυτό είναι μια θετική εξέλιξη. «Δεν δεχόμαστε εμβαλωματικές λύσεις που κυοφορούνται. Δεν κρύβουμε προβλήματα κάτω από το χαλί. Δεν εκβιαζόμαστε και δεν εκβιάζουμε. Οικοδομούμε διπλωματία αλήθειας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια το απόγευμα στις 18.00 θα γίνει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «ασφαλής Ελλάδα στο διεθνές γίνεσθαι», με τη συμμετοχή βουλευτών και επιστημόνων.

Αντίστοιχα, στη θεματική συνεδρίαση με τίτλο «Ελλάς-Ευρώπη-κόσμος. Ασφάλεια για τον πολίτη – όραμα για το έθνος», θα μιλήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, βουλευτές και κομματικά στελέχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα