Στη σύνοδο ECO στο Μπακού για πρώτη φορά το ψευδοκράτος

11:03 16/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στη σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας (ECO)  που διοργανώνεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν προσκλήθηκε για πρώτη φορά το ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ, στη σύνοδο συμμετέχουν χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράν, το Πακιστάν, το Καζακιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν, η Κιργισία, το Τατζικιστάν, το Αφγανιστάν κ.ά. Πρώτη φορά όμως προσκλήθηκε ο «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Χουσείν Οζγκιουργκιούν.

Θα συζητηθούν, αναφέρεται, σημαντικά θέματα συνεργασίας όπως ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Τουρκία και από κει μέσω Βουλγαρίας ή Ελλάδας στην Ευρώπη, ο οποίος θα μεταφέρει 6 δις κυβικά μέτρα φυσικό αέριο. Στον αγωγό, προστίθεται, η Τουρκία με τις κρατικές εταιρείες BOTAŞ και TPAO έχει το 20% και η SOCAR του Αζερμπαϊτζάν έχει επίσης 20% ποσοστό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με τον τ/κ Τύπο, στην 20ο σύνοδο των Υπουργών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου είχε συνάντηση με τον «υπουργό δημοσιονομικών», Ερσίν Τατάρ.

Στο πλαίσιο της συνόδου, ο κ. Νταβούτογλου, αναφέρεται, είχε συναντήσεις με ομολόγους του, του Αζερμπαϊτζάν, του Ιράν, του Πακιστάν και της Κιργισίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα